Поліцейські Білгород-Дністровського району розповіли, скільки домашніх тиранів покарали за останній місяць

0 коментарів 9963 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Білгород-Дністровському районі за чотири тижні правоохоронці склали 56 адміністративних матеріалів відносно 49 домашніх кривдників. Правопорушники – чоловіки та жінки, які через побутові конфлікти, переважно в стані сп’яніння, ображали своїх батьків, дітей та один одного лайкою, залякували фізичною розправою, вдавалися до побиття, вигнання з дому тощо.  Такі дані оприлюднили в Білгород-Дністровському районному відділі поліції, передає «Бессарабія INFORM».


Кривдники – жителі райцентру та територіальних громад віком від 24 до 72 років. Чотирнадцять тиранів протягом року неодноразово притягувалися до відповідальності за домашнє насильство.

До прикладу, двоє чоловіків 31-го та 24-х років з Білгорода-Дністровського та Маразліївської громади вчиняли домашнє насильство відносно вагітних співмешканок. А 49-річний житель Татарбунарської громади ображав 71-річну матір.

Оцінивши ризики повторності правопорушень, поліцейські винесли термінові заборонні приписи відносно більшості зловмисників, аби попередити можливі тяжкі наслідки.

«Загалом відносно кривдників поліцейські склали протоколи за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення і скерували адміністративні матеріали до суду. Кривдникам, які скоїли правопорушення вперше, загрожує штраф від 170 до 340 гривень або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, або адміністративний арешт на строк до 10 діб, а тим, хто скоїв правопорушення вдруге протягом року, – штраф від 340 до 680 гривень або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк до 15 діб», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Також слід нагадати, що у разі, якщо домашнє насильство набуде систематичності, порушнику загрожуватиме вже кримінальне покарання за ст. 126-1 Кримінального кодексу України. Винного може бути засуджено до позбавлення волі на строк до двох років.

Правоохоронці наголошують: якщо ви стали жертвою домашнього насильства або свідком таких подій, не зволікайте, а одразу телефонуйте на спецлінію «102» або звертайтесь до територіального підрозділу поліції за місцем мешкання.

«Отримати необхідну консультацію можна також, звернувшись за номерами телефонів:

15-47 – Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

0 800 213 103 – Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.

Закликаємо всіх до мирного вирішення сімейних конфліктів», – зазначили в Білгород-Дністровському районному відділі поліції.

Головне фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x