В Болградській ЦРЛ встановили тарифи на процедуру галотерапії: скільки коштує лікування сіллю?

0 коментарів 22788 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Менш ніж пів року тому в підвальному приміщенні Болградської районної центральної лікарні було завершено облаштування соляної кімнати для профілактики й лікування великої кількості захворювань дихальних шляхів та лор-органів. «Бессарабії INFORM» стало відомо, що у минулому місяці керівництво медичного закладу встановило тарифи на процедуру галотерапії – унікального процесу використання особливого мікроклімату, максимально наближеного до мікроклімату природних соляних печер. 


Зазначимо, що соляна кімната стала частиною фізіотерапевтичних кабінетів консультативно-діагностичного поліклінічного відділення Болградської ЦРЛ, яке торік також поповнилося новим обладнанням.

Згідно з наказом генерального директора КНП «Болградська районна центральна лікарня» Болградської міської ради Віктора Дішлі наприкінці лютого цього року були внесені доповнення до переліку платних фізіотерапевтичних послуг. Так, одна процедура галотерапії тривалістю 15 хвилин обійдеться пацієнтам у 118,48 грн; 30 хвилин – 178,14 грн; 45 хвилин – 237,82 грн; 60 хвилин – 297, 51 грн.

«Усі бажаючі отримати цю послугу повинні звернутися до завідувачки фізіотерапевтичних кабінетів Болградської ЦРЛ Надії Мастерюк, яка запропонує схему проходження процедури», – розповів заступник генерального директора КНП «Болградська ЦРЛ» Володимир Желясков.

Він також додав, що для всіх ця фізіотерапевтична процедура платна, оскільки вона не входить в жоден пакет медичних послуг, вартість яких покриває Національна служба здоров’я України.

Нагадаємо, ідея облаштування на території Болградської лікарні сольової кімнати виникла на початку минулого року, і належала вона Болградському міському голові Сергію Димитрієву. Головною причиною цього став той факт, що сьогодні досить велика кількість людей, особливо дітей, потребують галотерапії. А процедури профілактики та лікування сіллю цілого спектра захворювань зарекомендували себе досить позитивно та широко. Завдяки вдиханню частинок солі за допомогою спеціально встановленого обладнання – галогенератора, у 80% випадків виникає стійка ремісія різних захворювань дихальних шляхів та захворювань лор-органів. Цілюще впливає ця процедура і при лікуванні розладів нервової системи.

На реалізацію цієї ідеї було спрямовано майже 800 тисяч гривень. Загалом відомою бахмутською сіллю в кількості 1 тонни 800 кг було засипано 56 квадратів площі, включаючи підлогу та стелю, декоровану під справжню сольову печеру.

В Болградській ЦРЛ встановили тарифи на процедуру галотерапії: скільки коштує лікування сіллю?

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x