Ренійська міська рада виділила з бюджету громади значні кошти на потреби оборони країни

0 коментарів 16497 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


П’ятдесят сьома сесія Ренійської міської ради, яка відбулася 15 березня поточного року, виділила з бюджету територіальної громади значні кошти на підвищення обороноздатності України та потреби правоохоронних органів. Вирішено направити на відповідні цілі загалом понад 12 мільйонів гривень. Про це повідомляє власний кореспондент «Бессарабії INFORM» у місті Рені.


Згідно з офіційною інформацією фінансового управління Ренійської міськради, з усього обсягу зазначених коштів 10 млн грн виділено за рахунок вільного залишку бюджету ТГ. Зокрема, три військові частини отримають фінансування на зміцнення своєї матеріально-технічної бази. Крім того, частина коштів спрямована на потреби Ізмаїльського прикордонного загону, до складу якого входять і ренійські прикордонники. Свою частку коштів отримали також СБУ та інші силові структури, які, як відомо, в умовах воєнного стану працюють у посиленому режимі.

Нагадаємо, що це не перше рішення Ренійської міськради такого роду: 2023 року орган місцевого самоврядування виділив із міського бюджету на потреби Сил оборони України понад 11 млн грн. Таким чином, відповідне фінансування у 2024 році поки що є рекордним за всі останні роки.

Слід зазначити, що у Ренійській громаді давно діють місцеві програми, спрямовані на фінансову та матеріально-технічну підтримку СБУ, органів Нацполіції, служби поліцейських офіцерів громади, Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій та інших відомств. Однак кошти, передбачені в рамках цих програм, ще ніколи не були такими значними.

У Ренійській ТГ також діє постійна комісія з надання адресної матеріальної допомоги мешканцям громади, у тому числі учасникам бойових дій, інвалідам війни, сім’ям загиблих чи померлих учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав, учасникам бойових дій під час антитерористичної операції на сході України, сім’ям військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок російської агресії проти України. Крім того, разова цільова матеріальна допомога може бути надана на поховання учасників та інвалідів Другої світової війни, учасників АТО та війни з росією.

Максимальний розмір адресної допомоги становить 20 тисяч гривень. Для сімей військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок російської агресії проти України, максимальний розмір допомоги встановлено на рівні 50 тисяч гривень. В особливих випадках, за наявності підтверджуючих документів, комісія може прийняти рішення про виплати, що перевищують максимальний рівень. Адресна матеріальна допомога може бути виплачена заявнику один раз на рік.

Фото видання «Гордон»

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x