Ренійська міська рада доповнила програму соціальної підтримки населення громади «Захист і турбота» з урахуванням наслідків російської агресії

0 коментарів 18387 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ренійська міська рада доповнила та розширила напрямки програми соціальної підтримки населення громади «Захист і турбота» на 2024-2026 роки з урахуванням наслідків російської агресії, що, звісно, потребує і додаткового фінансування з місцевого бюджету. Про це повідомляє власний кореспондент «Бессарабії INFORM» у місті Рені.


Ця програма міськради цікава насамперед тим, що вона досить відверто свідчить про те, наскільки загострилися соціальні проблеми в Ренійській громаді останніми роками. І якщо раніше багато офіційних документів подібного типу намагалися «замаскувати» ці проблеми «політкоректними» формулюваннями у стилі «соціально незахищені» чи «малозабезпечені верстви населення», то зараз у тексті програми відкрито звучить майже забуте слово «бідність».

«Серед основних напрямків… є посилення цільової спрямованості матеріальної підтримки, створення умов для подолання бідності, створення ефективної системи соціального захисту людини. Кризові явища та інфляційні процеси, що призвели до збільшення цін на продукти, медикаменти, засоби особистої гігієни, медичний інвентар тощо, при одночасному зменшенні реального доходу сімей стали причиною скрутного матеріального становища багатьох мешканців міста, наслідки якого вони не можуть подолати самостійно, – йдеться у програмі. – Проблеми житлово-комунального характеру, зокрема погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги у зв’язку з поступовим та значним зростанням тарифів також хвилюють мешканців громади. Через різке погіршення матеріального стану і, відповідно, скорочення можливості забезпечення навіть елементарних життєвих потреб, останнім часом спостерігається тенденція до збільшення звернень від громадян щодо отримання адресної грошової допомоги».

Програма наголошує також, що найбільш уразливими та соціально незахищеними є сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю, багатодітні сім’ї чи сім’ї, в яких проживають особи з інвалідністю першої та другої групи, яким постійно потрібна певна кількість ліків та гігієнічних засобів. Ця стаття видатків бюджету сім’ї значно погіршує матеріальний стан родини. Крім того, в результаті військового вторгнення російської федерації на територію України виникла потреба у вирішенні питань з організації лікування військовослужбовців, поранених внаслідок російської агресії, надання матеріальної допомоги сім’ям військовослужбовців, загиблих (померлих) внаслідок російської агресії, а також соціальної підтримки звільнених військовополонених та допомоги членам сімей військових, які перебувають у полоні.

Таким чином у рамках програми з’явилися нові статті витрат. Зокрема для надання адресної допомоги сім’ям військовослужбовців, загиблих (померлих) внаслідок російської агресії передбачено 750 тис. грн на рік (кожній сім’ї – до 50 тис. грн). Обсяг цільової адресної допомоги на лікування поранених військовослужбовців визначений у розмірі 2 млн грн на рік (на одну людину – до 100 тис. грн). Надання цільової адресної допомоги звільненим військовополоненим або членам сім’ї військовослужбовця під час його перебування в полоні передбачає 250 тис. грн на рік (на одну людину – до 50 тис. грн).

Додамо, що загальний бюджет програми до 2026 року включно становить 9 млн 613 тис. грн. Зокрема на 2024 рік заплановано 5 млн 24 тис. грн.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x