«Збанкрутіла місцева влада вдалась до шантажу населення і тиску»: опозиційні депутати Сергіївської селищної ради прокоментували ситуацію в громаді

0 коментарів 16632 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Білгород-Дністровщині не вщухає протистояння між депутатським корпусом та очільником Сергіївської громади Анатолієм Чередниченком. Опозиційні депутати, які до цього часу не відповідали на закиди селищного голови щодо ігнорування сесій, сьогодні записали звернення до мешканців ТГ на одному з місцевих медіа «Наше місто». Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Від імені депутатів, не згодних з «невдалим керуванням» Чередниченка, виступив Артем Шевченко. Він заявив, що недовіра до очільника громади виникла через постійну протиправну, на його думку, діяльність селищного голови та його ставлеників.

«Шановні мешканці Сергіївської громади! Звертаємось до вас більшістю депутатів стосовно ситуації, яка виникла в нашій громаді. Недовіра до керівництва Сергіївської селищної ради виникла не на пустому місці. Передували декілька подій, які вилились в сім кримінальних справ стосовно керівників комунальних установ, стосовно керівників Сергіївської селищної ради, а саме: розкрадання більше ніж 60 гектарів землі у Курортному, розкрадання бюджетних коштів по відновленню 23-го будинку (пошкодженого внаслідок ракетного удару 1 липня 2022 року – ред.), незаконне надання 32-х гектарів в оренду своїм підконтрольним підприємствам, розкрадання бюджетних коштів на відновлення села Чабанське», ─ наголосив А.Шевченко.

«Збанкрутіла місцева влада вдалась до шантажу населення і тиску»: опозиційні депутати Сергіївської селищної ради прокоментували ситуацію в громаді
Скрін запису звернення

Він також оприлюднив інформацію, що керівництво громади сплачує заробітну плату працівникам, яких насправді немає.

«Також інформуємо вас, що згідно з ухвалами суду, які є у єдиному державному реєстрі судових рішень, є інформація, що в нашій з вами громаді протягом багатьох місяців виплачувались заробітні плати неіснуючим робітникам. А кошти були привласнені посадовими особами громади. Стосовно виконкому. Звільнені члени виконкому, в тому числі два заступники селищного голови, продовжували приймати незаконні рішення та отримувати заробітну плату», ─ зазначив депутат.

Крім того, вочевидь у відповідь на нещодавні звернення селищного голови та КП «ЖКГ смт Сергіївка», він прокоментував ситуацію із відключенням населених пунктів громади від електро- та водопостачання, називаючи такі заяви шантажем і тиском  на населення.

«Стосовно листів щодо відключення світла та води в громаді. Ця проблема не нова, і їй роки. Задача керівництва громади – вирішення цієї задачі. Не точково, як вона вирішувалась роками, дофінансовуючи з бюджетних коштів. А пошук шляхів по усуненню вищезазначеної проблеми. Бюджет втрачає близько 250-ти тисяч гривень на місяць із-за бездіяльності керівництва громади. А тим часом заробітна плата керівників комунальних підприємств та посадових осіб селищної ради становить до 45 тисяч гривень в кожного. На сьогодні збанкрутіла місцева влада вдалась до шантажу населення і тиску: погрожують відключити в домах ліфти, домофони, свердловини, насоси та, відповідно, воду ─ все те, за що люди сплачують, і не мають бути заручниками їх невдалого керування. Єдина мета – отримати бюджет і продовжити його розкрадання. До речі, 63 мільйона гривень, які перейшли залишком з минулого року і не були встигнуті розкрадені, ─ це також завдяки нашим зусиллям», ─ повідомив А.Шевченко.

Також він запевнив, що не згодні з політикою Чередниченка депутати будуть продовжувати відстоювати інтереси мешканців громади.

«Дякуємо кожному мешканцю нашої громади за підтримку. Обіцяємо не допустити обкрадання нашої з вами громади і, незважаючи на шалений тиск, ми будемо продовжувати стояти на сторожі інтересів громади», ─ завершив він своє звернення.

«Збанкрутіла місцева влада вдалась до шантажу населення і тиску»: опозиційні депутати Сергіївської селищної ради прокоментували ситуацію в громаді
Скрін запису звернення

Як відверта неприязнь з обох сторін вплине на ситуацію в громаді, наразі невідомо. Скоріше, і без того складна, вона ще більше загостриться, адже ні голова Анатолій Чередниченко, ані депутат Артем Шевченко і прихильна до нього група, не збираються йти на поступки один одному.

Слід зазначити, що сам Артем Шевченко позиціонує себе не просто як депутат громади, а її офіційний співробітник, а саме ─ секретар селищної ради. Таке рішення було прийняте частиною депутатів під час проведення сесії «без голови», про яку «БІ» інформувала раніше. Навіть незважаючи на те, що Анатолій Чередниченко не визнав проведену сесію законною, Артем Шевченко у щорічній декларації за 2022 рік зазначив свою посаду саме як секретаря.

Дивлячись на те, що відбувається у Сергіївській громаді, в автора знову виникає питання: чи не час вищим щаблям влади звернути увагу на дану ситуацію та відреагувати, як того вимагають умови воєнного стану, ─ ввести на території військову адміністрацію?

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x