«Комунальне підприємство опинилось на краю прірви»: у Сергіївській громаді продовжують спроби вплинути на депутатів

0 коментарів 12123 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Сергіївській громаді здійснюють спроби вплинути на депутатів, які саботують проведення сесій, уже і комунальні підприємства селищної ради. Після звернення очільника Анатолія Чередниченка на сторінці органу влади опублікували ще одне ─ від КП «ЖКГ смт Сергіївка», в якому ситуацію оцінюють як критичну, що може призвести до «руйнування підприємства». Про це, із посиланням на селищну раду, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Комунальники наголошують, що подальше ігнорування частиною депутатів сесії потягне за собою тяжкі наслідки.

«З початком російської агресії ми з вами вже разом пережили важку зиму, коли годинами залишались без світла, тепла та води, тому що критична інфраструктура була і є однією з ключових цілей ворога. Але сьогодні, у зв’язку з відсутністю сесій та фінансової допомоги, комунальне підприємство ЖКГ смт Сергіївка опинилось на краю прірви. Ситуація – критична, потягне за собою дуже тяжкі наслідки та призведе до колапсу – «руйнуванню» підприємства. А це, в свою чергу, напряму вплине на життя мешканців громади», ─ йдеться у дописі.

«Комунальне підприємство опинилось на краю прірви»: у Сергіївській громаді продовжують спроби вплинути на депутатів

У зверненні розповіли, що на період середини 2022 року заборгованість підприємства по заробітній платі, нарахуванням, податкам, перед ООЕК, ДТЕК складала понад 14 мільйонів гривень.

«Завдяки підтримці ради(на той час) та проведенню сесій, шляхом надання безповоротної фінансової підтримки, вдалося знизити заборгованість і, за результатами, на середину 2023 року – заборгованість по заробітній платі була погашена повністю та зменшено борг перед пенсійним фондом. Але з початком політичного протистояння, внаслідок не проведення сесії, борги почали знову рости», ─ наголосили в КП.

У громаді уже відключено електроенергію від артсвердловини в селі Приморське. На черзі й інші населені пункти. Надалі ситуація може призвести до того, що мешканці самої Сергіївки будуть отримувати воду по годинах, каналізація працюватиме частково, буде відключено освітлення в під’їздах багатоповерхівок та на прибудинкових територіях, відключено вуличне освітлення, яке фінансується з місцевого бюджету, зупиняться ліфти, бювети будуть відключені повністю.

«Турбує ситуація з заборгованістю перед пенсійним фондом, внаслідок якої, люди, які працювали, не в змозі оформити пенсію та отримувати соціально захищену допомогу. Але ще гостріша ситуація склалася із заборгованістю перед ООЕК, постачальником останньої надії – на нас чекає повне або часткове відключення абонентів селища, об’єктів критичної інфраструктури, по селам громади буде відключено водопостачання», ─ заявили у підприємстві.

Колектив КП закликав депутатів об’єднатися, аби вирішити ряд нагальних питань.

«Зараз нам вкрай необхідно об’єднатися для вирівнювання ситуації та запуску роботи підприємства у звичайному режимі, тому що, в першу чергу будуть страждати звичайні люди, яким зараз вкрай важко виживати в реаліях війни», ─ йдеться у повідомленні.

Заручниками ситуації дійсно залишаються місцеві мешканців, які обурені тим, що відбувається у громаді.

«Комунальне підприємство опинилось на краю прірви»: у Сергіївській громаді продовжують спроби вплинути на депутатів

«Комунальне підприємство опинилось на краю прірви»: у Сергіївській громаді продовжують спроби вплинути на депутатів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x