Стартує чергова спроба продати Білгород-Дністровський порт ─ подробиці

0 коментарів 18090 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Офіційно оголошено аукціон з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства “Білгород-Дністровський морський торговельний порт”. Про це на своїй сторінці розповіла очільниця ДП Оксана Кіктенко, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Аукціон відбудеться 21 березня 2024 року.

«Спеціалізується підприємство на перевантаженні лісних вантажів, мінеральних добрив, залізорудних окатків, металопродукції та зернових вантажів. ЄМК ДП „Білгород-Дністровський морський торговельний порт” включає 9 суден портового флоту, 47 одиниць автомобільного та 4 одиниці залізничного транспорту. На балансі також обліковується 18 портальних кранів та спеціальна техніка: 41 автонавантажувач, 4 екскаватори, 3 бульдозери, кран напневмоходу, компресор. Захід суден здійснюється підхідним каналом морської частини Дністровсько-Царгородського гирла довжиною 1,5 км і Дністровсько-Лиманської частини – 14,5 км, глибина підхідного каналу – 3.0 м (паспортна 3.5-4.5 м). Єдиний майновий комплекс розташований на території площею 64,4 га за адресами: м.Білгород-Дністровський, вул.Шабська,81; м. Білгород-Дністровський, смт. Затока, бульвар Золотий беріг, 93; м. Білгород-Дністровський, смт.Затока, вул. Приморська, 1», ─ йдеться в оголошенні.

За умовами продажу стартова ціна становить 183 946 892,78 гривень (без ПДВ).

Нагадаємо, це уже не перша спроба продати ДП “Білгород-Дністровський морський торговельний порт”.

Фонд державного майна (ФДМ) ще до кінця зими 2023 року планував виставити на аукціон майновий комплекс ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт».

Перший аукціон з приватизації ЄМК ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт», який був призначений на 3 березня, не відбувся. Учасники не подали заявки. Також і друга спроба знайти приватного власника держстивідору не принесла результату. Третя спроба теж виявилася невдалою: аукціон з приватизації майнового комплексу, призначений на 6 червня, не відбувся через відсутність учасників.

Черговий аукціон із продажу єдиного майнового комплексу ДП «БДМТП», призначений на 14 червня 2023 року, було скасовано через відсутність заявок учасників. Далі – аукціон з продажу  порту знову не відбувся через відсутність учасників. Наступну, шосту спробу, продати порт перенесли на 15 серпня 2023 року, а ціну знизили до 92 459 тисяч гривень, але і тоді дива не сталося.

Усьоме Фонд державного майна виставив на приватизацію ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» також у серпні. Приватизаційний аукціон повинен був відбутися 23 серпня 2023 року.

Тепер залишилось дочекатися 21 березня, щоб дізнатися подальшу долю Білгород-Дністровського порту.

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x