Третя спроба не стала вдалою: аукціон з продажу Білгород-Дністровського морського порту знову “провалився”

0 коментарів 27567 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Аукціон з приватизації майнового комплексу ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт», призначений на 6 червня, не відбувся через відсутність учасників. Про це повідомили у прес-службі Фонду держмайна України в Одеській області, передає Бессарабія INFORM.


Нагадаємо, стартова ціна об’єкту складала 184,9 мільйона гривень.

“Наступний аукціон заплановано на 14 червня 2023 року. Стартова ціна знижена — 92,459 млн грн”,- зазначили у ФДМУ.

Варто додати, що вже третя спроба приватизації Білгород-Дністровського порту стала провальною.

Перший аукціон, який був запланований на початку березня, не відбувся через відсутність заявок учасників.

Другий аукціон, на якому ціна активу піднялася до 220 млн грн із початкових 93,7 млн грн, відбувся 13 березня, однак переможець не оплатив лот і втратив гарантійний внесок  грн —  та право брати участь у торгах за цей обʼєкт.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський порт розташований на західному березі Дністровського лиману. Він розміщується на 59 га основної території порту (має виходи до девʼяти причалів) та понад 5 га території портопункту Бугаз (один причал) в селищі Затока. Власник активу також отримає дев’ять суден, чотири тепловози, 18 портальних кранів та 56 транспортних засобів (частина надана в оренду).

З квітня 2022 року об’єкт використовується Україною як логістичний центр для портів на Дунаї. Він приймає вантажі на автомобілях та відправляє їх далі у вагонах. Тому за 6 місяців 2022 року порт збільшив обробку вантажів у 100 разів.

До війни підприємство накопичило чимало боргів – у 2019-2021 роках збиток коливався в межах 23,5-28,5 млн грн, ще 2,9 млн грн збитків отримали у січні-вересні минулого року. Крім того, станом на 30 вересня 2022 року порт накопичив 104,7 млн грн простроченої кредиторської заборгованості. Також порт заборгував 13,7 млн грн заробітної плати.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x