Аукціон з продажу Білгород-Дністровського морського порту не відбувся: названо нову дату торгів та знижену ціну

0 коментарів 24111 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Перший аукціон з приватизації ЄМК ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт», який був призначений на 3 березня, не відбувся. Учасники не подали заявки. Наступні торги з пониженням ціни заплановано на 13 березня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник регіонального відділення Фонду держмайна України по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський, передає Бессарабія INFORM.


За словами Олександра Славського, оновлено і стартову ціну об’єкту. Тепер вона складає 93,7 млн грн, що вдвічі менше за попередню – 187,6 млн. гривень.

“Відверто, ми самі здивовані, адже стільки зацікавлених як серед українських, так й іноземних компаній, скільки цікавились цим портом, ще не було в нашому досвіді.
Часом таке буває: ринок вважає ціну зависокою. Чи це дійсно так? У нас вже було таке: на другому аукціоні ціна зростає більше, ніж була на першому”, – зазначив начальник регіональної філії.

Міркуючи  про причини невдалих торгів, Олександр Славський відзначив заборгованість підприємства та загальну вартість:

“До ціни, що ви бачите на аукціоні, додайте 20% ПДВ. А у випадку з Білгород-Дністровським портом, додайте погашення боргів (що на кінець року становили близько 100 мільйонів гривень)”, – підкреслив він.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський порт розташований на західному березі Дністровського лиману. Він розміщується на 59 га основної території порту (має виходи до девʼяти причалів) та понад 5 га території портопункту Бугаз (один причал) в селищі Затока. Власник активу також отримає дев’ять суден, чотири тепловози, 18 портальних кранів та 56 транспортних засобів (частина надана в оренду).

З квітня 2022 року об’єкт використовується Україною як логістичний центр для портів на Дунаї. Він приймає вантажі на автомобілях та відправляє їх далі у вагонах. Тому за 6 місяців 2022 року порт збільшив обробку вантажів у 100 разів.

До війни підприємство накопичило чимало боргів – у 2019-2021 роках збиток коливався в межах 23,5-28,5 млн грн, ще 2,9 млн грн збитків отримали у січні-вересні минулого року. Крім того, станом на 30 вересня 2022 року порт накопичив 104,7 млн грн простроченої кредиторської заборгованості. Також порт заборгував 13,7 млн грн заробітної плати.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x