Привласнили 32 баржі на понад 80 млн гривень: колишні депутати Одеської облради та екскерівник УДП організували злочинну схему

0 коментарів 17550 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці повідомили про підозру шістьом учасникам організованої злочинної групи, яка заволоділа майном ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» на суму понад 80 мільйонів гривень у 2017-2018 роках. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на НАБУ, САП та Управління СБУ в Одеській області.


За даними слідства, у серпні 2017 року двоє депутатів Одеської облради організували схему заволодіння ліхтерами УДП. Вони уклали декілька договорів між пароплавством та підконтрольною фірмою на оренду вищезгаданих суден. Однак, замість використання за призначенням ділки вивезли державні баржі за територію України, змінили їхні номерні знаки та фіктивно перереєстрували їх на компанію.

Судна передавали для фрахту підконтрольній компанії, яка потім переправляла їх до Турецької Республіки. Там ліхтери розбирали та будували з них баржі більшої місткості. Після цього організатори схеми відбуксирували баржі в Україну для використання у власних комерційних цілях.

“Для реалізації схеми вони залучили трьох фізичних осіб та тодішнього керівника ПрАТ «УДП», який уклав з підконтрольною депутатам компанією договори про передачу для фрахту 18 ліхтерів вартістю близько 44,3 млн грн. Коли ж у директора ПрАТ сплив термін трудового контракту, організатори схеми ввели в оману нове керівництво та уклали додаткові угоди про передачу ще 14 ліхтерів на суму 38,35 млн грн”, – йдеться у повідомленні НАБУ.

Таким чином ПрАТ «УДП» втратило 32 ліхтери вартістю 82,654 мільйони гривень.

Привласнили 32 баржі на понад 80 млн гривень: колишні депутати Одеської облради та екскерівник УДП організували злочинну схему

Серед учасників злочину:
– двоє колишніх депутатів Одеської облради (організатори);
– екскерівник ПрАТ «УДП»;
– три фізичні особи.

Наразі правоохоронці встановили місцезнаходження всіх викрадених суден, заарештували їх та передали в АРМА.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили, що «нові» плавзасоби виготовлено із комплектуючих річкових плавзасобів державного підприємства.

На підставі зібраних доказів, трьом організаторам оборудки і трьом їхнім спільникам повідомлено про підозру за статтями Кримінального кодексу:
▪️ ⁠ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене організованою злочинною групою в особливо великих розмірах);
▪️ ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном з використанням службового становища, вчинене організованою злочинною групою в особливо великих розмірах);
▪️ ч. 3 ст. 209 (вчинення правочинів із майном, одержаним внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x