Президент Болгарії заблокував рішення парламенту безоплатно надати Україні бронетехніку

0 коментарів 15930 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент Болгарії Румен Радев наклав вето на рішення парламенту безкоштовно надати Україні 100 списаних бронетранспортерів. Про це йдеться на офіційному сайті Президента Республіки Болгарія, передає “Бессарабія INFORM”.


У причинах вето було зазначено, що народні обранці недостатньо ознайомлені з конкретними параметрами передачі, що “не дає їм змоги об’єктивно оцінити, чи не є надане обладнання більш необхідним”.

Радев зауважив, що не було враховано ні завдань військового часу, ні потреб Головних управлінь “Прикордонна поліція” і “Пожежна безпека та безпека населення”. Надану Україні броньовану всюдихідну транспортну техніку може бути використано для охорони болгарського кордону й надання допомоги населенню в разі стихійних лих й аварій, зокрема у важкодоступних районах.

“Я керуюся переконанням, що безпека, здоров’я і життя болгарських громадян мають бути головним пріоритетом”, – підкреслив президент Болгарії.

Водночас, як пише Суспільне, посилаючись на видання novinite.com, прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков прогнозує, що більшість у парламенті відхилить вето, накладене президентом Радевим на Угоду про постачання Україні бронетранспортної техніки.

“Це вето буде подолано, тому я не бачу, що коментувати”, — сказав прем’єр, коментуючи вето президента.

Голова депутатської групи Руху за права і свободи (ДПС) Делян Пеєвский, заявив, що рішення президента Радева накласти вето на постачання бронетехніки в Україну можна описати одним словом — ганьба.

“Після цього рішення стало ще більш категорично зрозумілим, наскільки важливо для Болгарії мати євроатлантичну парламентську більшість і підтримуваний нею євроатлантичний уряд. Тому що все інше ризикує нашою країною бути знищеним іншим, неєвропейським і небезпечний шлях — до Москви, до Путіна, куди його хочуть відвести проросійські політики”, – сказав Пеєвський.

За його словами, цього тижня парламент має подолати вето президента.

Нагадаємо, 22 листопада Національні збори Болгарії остаточно ухвалили угоду про передачу Україні 100 списаних бронетранспортерів. Ідеться про БТР, які МВС жодного разу не використало, а останні 25 років платить за їхнє обслуговування та зберігання.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x