Розслідування та помста: ЗСУ ліквідували вбивць своїх бійців, страчених російськими окупантами

0 коментарів 20439 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 3 грудня, Офіс генерального прокурора України оголосив про початок розслідування відео, де російські окупанти розстрілюють двох беззбройних бійців Збройних сил України, які здавалися в полон. Спеціальні служби підтвердили подію та зазначили, що це трапилося біля села Степове, Покровського району на Донеччині – повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Нагадаємо, на відео видно, як група осіб у російській військовій формі безжалісно розстрілює двох українських військовослужбовців, які здавалися в полон через вичерпаність боєприпасів. Зазначимо, що українські Збройні сили перевірили автентичність відео.

Спікер Офісу генерального прокурора наголосив, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. Влада обіцяє призначити відповідальність за цей злочин.

У доповіді також зазначено, що Збройні сили України взяли на себе відповідальність і вже ліквідували підрозділ російських загарбників, який ймовірно вчинив розстріл полонених бійців ЗСУ. Згідно зі словами Віталія Барабаша, начальника Авдіївської військово-цивільної адміністрації, всі росіяни, які перебували на зазначеній позиції, були ліквідовані під час штурму.

“Наскільки мені відомо, трохи пізніше наші хлопці штурманули цю позицію. Всі, хто перебував там, були ліквідовані”, – зазначив Барабаш.

Українська влада впевнена в тому, що подібні злочини не залишаться безкарними, а Збройні сили готові захищати своїх військовослужбовців та гідно відповідати на будь-які виклики з боку окупантів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x