Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині порахують котів і собак: в Україні створюють Єдиний реєстр домашніх тварин – які нововведення чекають власників чотирилапих

0 коментарів 45792 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Уряд України прийняв важливу постанову щодо запуску Єдиного державного реєстру домашніх тварин, який міститиме інформацію про кількість тварин у країні, статистику вакцинації, дані ветеринарного паспорта та інформацію про власників чи утримувачів тварин. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.


Створення цього реєстру вплине на зменшення кількості безпритульних тварин та надасть можливість відстежувати процес вакцинації, наближаючи законодавство України до міжнародних стандартів. Також реєстр буде містити інформацію про загублених та знайдених тварин, дозволяючи власникам швидше повертати своїх улюбленців.

За словами головної державної ветінспекторки України, Ольги Шевченко, впровадження Єдиного державного реєстру домашніх тварин є позитивним кроком для країни, яка інтегрується в європейську систему. Ідентифікація домашніх тварин відповідає вимогам законодавства Європейського Союзу і робить Україну флагманом у цьому напрямі.

Після запуску реєстру, реєстрація тварин буде безкоштовною і добровільною, а власники зможуть зареєструвати своїх тварин під час планового огляду у ветеринарній клініці. Майбутнє також передбачає розробку і запуск цифрового ветеринарного паспорту в Дії. Ці ініціативи покликані забезпечити домашнім тваринам високий рівень догляду та покращити ветеринарну послугу в Україні.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x