У Бессарабії відновлено природній зв’язок озера Катлабух з Дунаєм

0 коментарів 71064 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В результаті останніх робіт з відновлення зв’язку Дунаю з придунайськими озерами в озеро Катлабух, що на Ізмаїльщині, вперше за останні 20 років надходить велика кількість чистої води.


Гарними новинами у Міжнародний День Дунаю, який світова спільнота відзначала вчора, 29 червня, поділилась громадська організація з охорони природи Rewilding Ukraine, повідомляє “Бессарабія INFORM”. 

Нагадаємо, команда Rewilding Ukraine разом з місцевими партнерами з 2019 року невтомно працює над відновленням плавнів і озер у дельті Дунаю. Озера Катлабух, Лунг і Саф’яни разом зі Старонекрасівськими плавнями утворюють одну з найбільших систем озер в українській частині дельти Дунаю. З’єднавши озеро Катлабух з річкою Дунай стало кроком до відродження цілої системи водних об’єктів, що надасть широкі переваги природі та місцевим громадам.

“Як результат, якість води покращується у всій системі озер. Популяції риби та інших диких тварин збільшуються, біорізноманіття збагачується. Місцеві громади, які залежать від надійних джерел чистої води та риби, все більше відчувають переваги”, – наголошують у Rewilding Ukraine.

У Бессарабії відновлено природній зв'язок озера Катлабух з Дунаєм

У Бессарабії відновлено природній зв'язок озера Катлабух з Дунаєм

У Бессарабії відновлено природній зв'язок озера Катлабух з Дунаєм

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x