Навчання у Польщі: відповіді на запитання українських абітурієнтів

0 коментарів 35370 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Багато українців хочуть здобути освіту в Польщі, оскільки це країна з якісною освітньою системою. Звісно, у них виникає безліч питань щодо зарахування до ВНЗ та навчання в Польщі. На найпопулярніші з них докладно відповімо в нашій статті.


Яка вартість навчання?

Однозначно відповісти на це питання не можна, оскільки вартість навчання залежить від багатьох факторів. Це престижність навчального закладу, його географічне місце, кваліфікація тощо. Однак необхідно зазначити, що вартість не на багато вища, ніж в українських ВНЗ і значно доступніша, ніж у європейських.

Яка мова викладання?

Студент має право самостійно обирати мову навчання: польську чи англійську. Причому зробити це потрібно наперед, оскільки обов’язковим документом для зарахування до ВНЗ є сертифікат з зання мови. Його видають після проходження мовних курсів.

Слід зазначити, що більшість українців обирають навчання польською мовою. Вона має багато спільного з українською, тому освоїти її можна швидко. А ось навчання англійською мовою обійдеться дещо дорожче, оскільки це міжнародна мова.

Як будується процес навчання?

Тривалість навчання на бакалавраті становить 4 роки. Після його закінчення студент за бажанням може вступити на магістратуру. Навчання на цьому етапі триває ще 2–3 роки, залежно від спеціальності.

Навчальний рік складається з двох семестрів: осінньо-зимового та весняно-літнього. Кожен із них закінчується здаванням сесії.

Навчальний тиждень на очній формі навчання складається з 5 днів і триває з понеділка до п’ятниці. Стандартний режим навчання передбачає початок пар з 8:00. Закінчуються заняття зазвичай до 17:00.

На заочній формі навчання пари викладаються у вихідні двічі на місяць. Починаються заняття вранці й тривають до вечора, зазвичай до 20:00. Це зручний графік для студентів, які працюють.

Який диплом можна отримати після закінчення польського університету?

Випускник будь-якого польського університету одержує європейський диплом. Він відкриває великі перспективи на ринку праці та дозволяє працювати майже у всіх країнах світу. Варто зазначити, що в Україні диплом, отриманий у Польщі, не слід нострифікувати.

Чи потрібна віза та медична страховка для зарахування до навчального закладу?

Іноземним абітурієнтам потрібна студентська віза для навчання у Польщі. Вона надається терміном на один рік. Потім її треба продовжувати.

Медична страховка також потрібна, тому що без неї неможливо отримати візу. Тип страхування — від нещасних випадків. Воно покриває всі витрати на лікування у Польщі.

Які документи необхідні для зарахування до ВНЗ?

Зарахування до польського вищого навчального закладу після 11 класу здійснюється на підставі шкільного атестата про повну середню освіту. Для зарахування до магістратури потрібно надати диплом бакалавра. Більшість навчальних закладів додатково вимагають надати апостиль. Це штамп, який підтверджує справжність та законність документа про освіту. Інші документи, які можуть знадобитися, необхідно дивитися на офіційному сайті обраного навчального закладу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x