Сумка-шоппер із тканини своїми руками

0 коментарів 77949 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Турбота про екологію ‒ це не просто тренд, але ще й соціальна відповідальність та допомога планеті. Врешті-решт, “зелені” вироби виявляються більш витривалими зручними у використанні. Один з таких виробів ‒ сумка-шоппер, яка є більш здоровою альтернативою пластиковим пакетам. Шоппери зазвичай виготовляються з натуральних тканин на кшталт бавовни або льону, але також є моделі зі шкіри або синтетичних вологостійких тканин.


Ви можете зробити таку сумку самостійно ‒ це дуже легко, особливо коли в вас є якісні тканини для виготовлення екосумок від Тексіка.

Як зробити шоппер з тканини?

Самостійне виготовлення такої сумки дуже легке та швидке ‒ вам знадобиться не більше 40 хвилин на пошив виробу. Можна навіть шити без попереднього створення викройки.

Перше, що потрібно визначити ‒ розміри сумки. Зазвичай користуються стандартними показниками 42 на 46 сантиметрів з ручками 50 сантиметрів, але за бажанням ви можете зробити виріб більше. З матеріалів та інструментів вам знадобляться:

  • тканина ‒ це може буде льон або щільна бавовна;
  • тканинна фарба або спеціальний маркер для нанесення малюнків на тканину;
  • голка з нитками та ножиці;
  • звичайний олівець для нанесення міток;
  • праска;
  • швейна машинка та лінійка.

Найбільш легким та популярним варіантом пошиття є така схема:

  1. Відрізок тканини 94х44 сантиметри (за умови, що планується стандартний варіант розміру шоппера) складається навпіл лицьовими сторонами досередини.
  2. Від краю потрібно відступити майже один сантиметр та зшити шари тканини. Для того, щоб виріб був акуратним навіть зсередини, ви можете додатково прошити на швейній машинці краї, використовуючи шов-зиґзаґ для цього.
  3. Щоб надійно пришити ручки, знадобиться у першу чергу смужка тканини 86х5 сантиметрів. Ця деталь дуже важлива, бо від неї залежить витривалість ручок.
  4. Прошийте бічні краї смужки на швейній машинці.
  5. Для того щоб пошити ручки, на кожну потрібно виділити смужку 52х8 сантиметрів. Ці параметри ви можете змінювати за бажанням, але краще не робити ручки занадто довгими або дуже тонкими. Кожна смужка згинається навпіл лицьовою стороною досередини, а потім зшивається по краях.
  6. Вивернути ручки дещо складно. Щоб полегшити цей етап, ви можете зашити один з країв ‒ тепер можна олівцем протягнути тканину та розпарити такий шов.
  7. Тепер залишається головне ‒ прикріпити ручки до шоппера. Дистанція між ними має складати 15 сантиметрів. Складіть створену до цього тканинну смужку та зшийте край виробу лицьовими сторонами досередини. При прошиві потрібно відступити не менше одного сантиметра.
  8. Ручки у такий самий спосіб пришиваються до смужки.

Сумка-шоппер із тканини своїми руками

Після цього можна нарешті загнути усередину шоппера вільний край та прострочити його одним рядком до сумки. Також ви можете накласти ще один шов біля верхнього краю смужки, щоб додатково зміцнити ручки.

Останній етап ‒ дизайн. Ви можете нанести яскравий малюнок фарбами для тканини, або зробити стильний надпис спеціальним маркером.

Сумка-шоппер ‒ це екологічна та стильна альтернатива пластиковим пакетам. Яскравий шоппер, створений вами власноруч, ідеально буде поєднуватися з будь-яким образом, адже такі сумки завжди є універсальними. Ба більш, у подальшому ви можете пошити ще декілька шопперів з іншими дизайнами, щоб додати різноманіття у кожен образ. Якісні матеріали для виготовлення сумки-шоппера ви можете придбати у компанії Тексіка.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x