Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Тріумф експерименту: на Ізмаїльщині відкрилися перші «коробочки» бавовнику

0 коментарів 9774 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Суворовській громаді Ізмаїльського району на експериментальному полі фермерського господарства «Стоянов А.А.» 25 вересня розкрилися перші «коробочки» бавовнику. Про це кореспондентці “Бессарабії INFORM”  розповів агроном ФГ «Стоянов А.А.» Сергій Подалянчук, який надав фото та відео з земельної ділянки.


Варто нагадати, що навесні на Одещині розпочато експериментальне вирощування бавовнику на базі дев’яти підприємств. Загальна площа – трохи більше п’яти гектарів. В цьому експерименті бере участь ФГ «Стоянов А.А.», до речі, єдине аграрне підприємство з експерименту на самому спекотному півдні Одещини. У кінці липня стратегічна для України рослина розквітла, а вже в кінці серпня вдалося отримати перші «коробочки» бавовни. Наразі на полі розкрилися лише поодинокі «коробочки» бавовнику. Цей процес буде проходити поступово. Цього року бавовник збиратиметься наприкінці жовтня – початку листопада.

Тріумф експерименту: на Ізмаїльщині відкрилися перші «коробочки» бавовнику

Голова депутатської групи «Аграрна Одещина» в Одеській обласній раді Алла Стоянова вважає, що відкриття «коробочки» бавовнику – це момент тріумфу в експерименті.

«Коробочки дозрівають і мають розкритися, наче вітрила під легким подихом вітру. Очікуємо на відкриття білосніжного волокна, яке є кінцевим результатом тривалого процесу. Цей момент – тріумф природи та людської праці. Бавовна стане видимою, а разом із нею народиться і гордість за досягнуте», – говорить Алла Стоянова.

Тріумф експерименту: на Ізмаїльщині відкрилися перші «коробочки» бавовнику

Вирощування бавовнику в Україні має не тільки аграрне, а й стратегічне значення. Бавовна є сировиною для виробництва нітроцелюлози, що робить її вирощування важливим для обороноздатності нашої держави. Розширення культури бавовнику в Україні сприяє не лише диверсифікації сільського господарства, а й зміцненню національної безпеки.

«Ми з великим натхненням і вірою в Україну взялися за цей проєкт. Це була складна, але водночас захоплююча праця, яка показала нам, що, навіть у несприятливих умовах, можливо досягти успіху. Любов до нашої землі та прагнення зробити внесок у її майбутнє мотивують нас щодня. Бавовник — це не просто рослина, це символ нашої віри, нашого незламного духу та нашої відданості рідній землі. Ми віримо, що цей експеримент стане початком нової ери в українському агровиробництві, яка принесе користь і нашій економіці, і нашій обороноздатності», — впевнена експертка.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x