Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Арцизі розвивають напрямки роботи з жертвами домашнього насильства та психологічної допомоги військовослужбовцям

0 коментарів 5400 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Щомісяця Арцизька міська рада збирає апаратну нараду з представниками засобів масової інформації задля забезпечення  максимальної прозорості своєї діяльності та сприяння відкритому управлінню. Вони вже стали гарною традицією та дають змогу всім охочим отримати актуальну інформацію про роботу міської влади, обговорити нагальні питання та дізнатися про подальші плани чиновників. Керівники відділів та підрозділів надають звіти про роботу апарату. Одним з таких став звіт директора Центру надання соціальних послуг Олександра Степаненка, який озвучив найболючіші питання соціального спектра в громаді, зокрема заявив про кричущу кількість випадків домашнього насилля. Детальніше – в матеріалі “Бессарабії INFORM”.


Директор розповів, що з жовтня на території громади почав працювати Міжнародний медичний корпус, що займається психічним здоров’ям мешканців громади. Два фахівці пройшли навчання.

Зокрема в Арцизькій громаді запрацювала Кімната підтримки для жінок та дівчат, де можна отримати групову психосоціальну підтримку, а також послуги соціального супроводу (кейс-менеджмент) інтегрованих послуг Програм International Rescue Committee в Україні. Наразі послугами скористалося вже 12 осіб.

Також з доповіді очільника центру стало відомо, що болюче питання в громаді – домашнє насильство. Від початку жовтня вже зафіксовано вісім випадків насильства у сім’ї. Чотири з них повторні, чотири – нові. Зокрема двічі фіксувалася проблема у сім’ях військовослужбовців. Тут варто зазначити, що великою проблемою є те, що, на жаль, в країні немає повноцінних реабілітаційних центрів для військовослужбовців, що приїжджають додому та не в змозі самостійно впоратися з психологічними проблемами.

“Саме тому у нас працюють Міжнародний комітет порятунку та Міжнародний медичний корпус. Ми готуємо «базу», щоб прийняти військових”, – розповів пан Олександр.

Олександр Степаненко теж пройшов навчання, щоб отримати міжнародний сертифікат, аби навчати своїх колег та працювати по цих програмах.

Також фахівець розповів, що під супроводом Центру на сьогодні перебуває 145 людей похилого віку. З них 38 – у самому місті Арциз.

Також керівник прозвітував про роботу послуги соціальне таксі, на яку наразі отримано три заявки. Вона покликана забезпечити зручне пересування людей з інвалідністю. Скористатися транспортною послугою можуть особи та діти з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, зору та пересуваються за допомогою технічних засобів реабілітації. Скористатися спеціалізованим автомобілем можна для поїздок до органів влади, медичних та соціальних установ. Перевезення здійснюється на автомобілі, який відповідає усім санітарним і технічним вимогам та обладнаний підіймачем.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x