Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Українців попереджають про значне погіршення якості повітря: як зменшити ризики

0 коментарів 2916 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За повідомленнями Українського гідрометеорологічного центру, в Україні очікується погіршення якості повітря через потрапляння пилу з району Каспію. Це явище може негативно вплинути на здоров’я населення, застерігають у Центрі громадського здоров’я. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Фахівці розповіли, як захистити себе і своїх близьких в умовах забруднення повітря. Вони радять уникати перебування на вулиці без нагальної потреби.  Крім того, необхідно зачиняти вікна і двері та ущільнити отвори підручними засобами, такими як скотч або зволожена тканина, щоб запобігти потраплянню пилу в приміщення.

Також мешканцям радять уникати використання вентиляції, яка затягує повітря з вулиці, та натомість використовувати очищувати повітря.

На вулиці рекомендують носити респіратор або маску, або якщо цього немає, закривати рот і ніс зволоженою тканиною. Вдома необхідно регулярно робити вологе прибирання, щоб зменшити кількість пилу.

Рекомендована норма питної води для дорослих — 2–3 літри на день. Для відновлення втрачених солей та мікроелементів корисно вживати мінеральну лужну воду.

Нагадаємо, “БІ” уже інформувала, що частина України бореться зі стихією — піщаною бурею, що охопила Луганську, Донецьку, Харківську, Дніпропетровську та Полтавську області.

Українців попереджають про значне погіршення якості повітря: як зменшити ризики

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x