Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Українське Дунайське пароплавство готують до приватизації?

0 коментарів 4563 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністерство розвитку громад та територій України паралізує роботу Українського Дунайського пароплавства через невизначеність з подальшою долею підприємства в наступні п’ять-десять років. Вчора, 10 жовтня, на засіданні майнової комісії профільного міністерства не ухвалено жодних рішень стосовно реалізації непрацюючого флоту. Проте за лаштунками офіційних нарад та засідань все частіше звучить слово «приватизація». Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко, передає «Бессарабія INFORM».


За словами керівника пароплавства, його команда пропонує позбутись непрофільних активів та баласту, скоротити витрати, завершити модернізацію. Це єдиний шлях, яким наразі рухаються конкуренти з Румунії, Болгарії, Угорщини, Австрії.

Стосовно приватизації УДП Дмитро Москаленко зазначає, що він також є прихильником роздержавлення економіки. Він підтримує позицію уряду та міжнародних партнерів України. Водночас Дмитро Москаленко впевнений, що саме сьогодні приватизація – не кращий вихід із ситуації, бо на Дунаї не має інвесторів, які готові платити реальну ціну за великі активи. В умовах кризи на ринку річкових перевезень приватизація ризикує перетворитись у розтягування активів УДП по шматках, внаслідок чого Україна втратить єдину судноплавну компанію на Дунаї.

«Але відсутність будь-яких рішень – це ще гірший варіант. Підвішені питання щодо завершення корпоратизації та списання старого флоту паралізують компанію. Покладаю великі надії на зустріч з новим заступником міністра Тимуром Ткаченко. Сподіваюсь, що стратегічне рішення щодо подальшої долі УДП нарешті буде знайдено», – зазначає гендиректор пароплавства.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x