Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Ситуація з африканською чумою свиней на Одещині досі напружена ─ коментар Держпродспоживслужби

0 коментарів 3402 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ситуація з африканською чумою свиней в Одеській області залишається вкрай напруженою. У поточному році було зафіксовано два випадки у двох районах, зокрема в Подільському, а один ─ на території Бессарабії. Про це, посилаючись на ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Нагадаємо, один з випадків зафіксовано у Білгород-Дністровському районі. Фахівці наголосили, що в обох випадках було негайно розпочато оздоровчі заходи для ліквідації загрози та недопущення поширення хвороби. Згідно з планом дій, введено комплексні заходи щодо підвищення рівня біобезпеки в регіоні, оскільки існує ймовірність занесення збудника на інші території.

«Станом на сьогодні вживаються оздоровчі заходи згідно Плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней на території Білгород-Дністровського району», ─ зазначили в установі.

Також спеціалісти підкреслили, що для господарств, що займаються вирощуванням та реалізацією свиней, важливо дотримуватись суворих заходів захисту.

Споживачам також нагадали, що важливо не купувати тварин без документів і не використовувати харчові відходи без попередньої термічної обробки.

У разі виникнення підозр на захворювання свиней громадяни мають негайно звернутися до державних ветеринарних служб для подальших дій.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x