Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Шахрайство з ремонтом телефонів в Одесі: псевдомайстер привласнив смартфони

0 коментарів 3915 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліція в Одесі викрила 37-річного чоловіка, який видавав себе за майстра з ремонту телефонів і шахрайським шляхом заволодів смартфонами шести громадян. За чотири дні такої «діяльності» він завдав збитків на загальну суму майже 27 тисяч гривень. Наразі правопорушнику загрожує до трьох років ув’язнення. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Шестеро одеситів звернулися до поліції зі скаргами на те, що майстер, до якого вони звернулися за послугами ремонту телефонів через онлайн-оголошення, зник з їхніми пристроями. Поліція негайно розпочала розслідування і швидко встановила особу шахрая. Чоловік створив оголошення на одній з популярних онлайн-платформ, де пропонував послуги ремонту мобільних телефонів, проте, як виявилося, він не мав жодного стосунку до цієї сфери і не планував виконувати ремонтні роботи.

Протягом чотирьох днів псевдомайстер домовлявся з клієнтами про особисті зустрічі, під час яких оцінював телефони, які начебто потребували ремонту, і забирав їх з собою, пообіцявши повернути після завершення робіт. Однак, після отримання телефонів шахрай переставав виходити на зв’язок. Більшість із пристроїв він продав.

Під час санкціонованого обшуку в квартирі зловмисника поліцейські вилучили смартфон із інформацією, що підтверджує його злочинні дії, а також знайшли ще два телефони, які вдалося повернути їхнім власникам. Наразі тривають заходи щодо повернення майна іншим потерпілим.

Слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення про підозру за статтею 190 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно. За це чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі. Питання щодо обрання запобіжного заходу наразі вирішується.

«Зібравши достатньо доказів, ми повідомили правопорушнику про підозру за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Згідно із чинним законодавством, за шахрайські дії чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі. Нині вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідство триває під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси», – повідомила слідча відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1, майор поліції Алла Заблоцька.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x