Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Переховували ухилянтів вдома, а потім доставляли їх до кордону з Придністров’ям: на Одещині затримали чергових “бізнесменів”

0 коментарів 3456 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині прикордонники спільно з правоохоронцями ліквідували незаконну схему переправлення осіб через державний кордон. За сім тисяч доларів жителі регіону обіцяли доправити бажаючих до Молдови через невизнану ПМР. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ГУ НП в Одеській області та Південне регіональне управління ДПСУ.


Як зазначається, трансфер до сусідньої держави організував житель Одещини, залучивши до своєї схеми спільників – «таксистів». Кожен учасник злочинної групи мав чітко визначену роль: організатор через оголошення у соцмережах та знайомих знаходив клієнтів і координував весь процес переправлення, даючи чіткі вказівки своїм спільникам.

“Креативними таксистами виявились 61-річний та 37-річний жителі Одещини. Молодший водій підбирав клієнтів в Одесі, після чого передавав їх старшому спільнику в одному з прикордонних сіл. Останній приховував нелегальних пасажирів на власній фермі, а потім доставляв їх до кордону, де вони мали продовжити шлях пішки до Молдови через придністровський сегмент українсько-молдовського кордону”, – йдеться у повідомленні прикордонників.

Послуги ділків коштували сім тисяч доларів, які вони ділили між собою в різних частинах, залежно від відведеної кожному ролі в оборудках.

Переховували ухилянтів вдома, а потім доставляли їх до кордону з Придністров'ям: на Одещині затримали чергових "бізнесменів"

“Поліцейські задокументували, як наприкінці вересня фігуранти реалізовували схему переправлення чотирьох «клієнтів». Одного зловмисника затримали на під’їзді з «клієнтами» до кордону, а другого – вдома”, – повідомили у поліції.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, а саме у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.

Згідно з чинним законодавством, чоловікам загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту.

Відносно чотирьох чоловіків складені протоколи за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону».

Переховували ухилянтів вдома, а потім доставляли їх до кордону з Придністров'ям: на Одещині затримали чергових "бізнесменів"

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x