Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Арцизька громада вимагає від влади зменшити вартість світла для мешканців багатоповерхівок, але у відповідь отримує дивні питання

0 коментарів 3240 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Арцизька громада вже понад три місяці намагається вирішити одну з найболючіших проблем мешканців багатоповерхівок, які через відсутність централізованого опалення вимушені платити за електроенергію чималі суми. Про це розповів голова громади Сергій Парпуланський, передає «Бессарабія INFORM».


Йдеться про зміну постанови №632 Кабінету міністрів України, що стосується негазифікованих багатоквартирних будинків без централізованого опалення, де люди змушені обігрівати житло виключно електроенергією. Для багатьох сімей оплата за світло стала непосильною.

Нещодавно Арцизька міська рада отримала лист від міністерства, у якому мешканцям таких будинків пропонується підтвердити наявність електроопалення через збір низки документів. Але цей процес є складним і дорогим, особливо для багатоквартирних будинків. Тому громада звернулася до президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів з проханням переглянути підходи і внести зміни до постанови, щоб зробити пільги доступнішими.

Зі свого боку, Арцизька міська рада заручилася підтримкою районної та обласної адміністрацій, водночас продовжуючи вести активну переписку з Міністерством енергетики. Однак поки що вдалося лише отримати алгоритм для надання пільг, який реалізувати наразі дуже складно.

«Під час обговорень із представниками міністерства трапляються ситуації, які викликають подив. Наприклад, нас просять довести, що наша громада не газифікована, а також пояснити, чому газ не був проведений вчасно.

Ми продовжуємо працювати над вирішенням цього питання і зробимо все можливе, щоб полегшити фінансове навантаження на наших мешканців», – наголошує Сергій Парпуланський.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x