Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Адвокат Гнезділова поскаржився на незаконне затримання військового блогера: деталі

0 коментарів 3240 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Як вже раніше повідомляла “БІ”, Державне бюро розслідувань нещодавно затримало військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова, який є уродженцем міста Вилкове. У кінці вересня відомий військовий блогер самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соціальні мережі. А тепер захисник військового Олександр Шадрін подав скаргу до суду через нібито “незаконне затримання”, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Адвокат заявив, що зафіксував два порушення процедури.

Шадрін стверджує, що за весь час досудового розслідування відповідний орган та прокуратура нібито так і не отримали ухвалу про дозвіл на затримання особи.

Крім того, адвокат також заявляє, що у протоколі про затримання не вказали, за що саме затримали Сергія Гнезділова. За словами захисника блогера, у протоколі вказано лише номер статті Кримінального кодексу, за якою затримали військового. Відтак, адвокат Гнезділова вже подав скаргу до суду.

Відповідно до міжнародних зобов’язань України суд має перевірити законність затримання та звільнити особу, якщо затримання є незаконним (пункт 4 статті 5 Європейської конвенції з прав людини). Скарга подана за місцем тримання затриманого Сергія Гнезділова відповідно до статті 206 КПК“, – йдеться в повідомленні захисника, яке він опублікував у соцмережі.

Адвокат Гнезділова поскаржився на незаконне затримання військового блогера: деталі

Окремо зазначимо, що прокуратура вже підготувала клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова, якому інкримінують дезертирство за самовільне залишення військової частини.

Як повідомила у своєму коментарі для видання “Укрінформ” речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець, прокурор підготував клопотання про обрання Гнезділову запобіжного заходу у вигляді арешту без права внесення застави.

Адвокат Гнезділова поскаржився на незаконне затримання військового блогера: деталі

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x