Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Юна шахістка з Ізмаїла стала чемпіонкою Європи

0 коментарів 9990 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На чемпіонаті Європи, що відбувся у Празі, мешканка Ізмаїла, вихованка клубу «Біла тура» (тренер Ольга Апостолакій) Палацу дітей та юнацтва ім. Алли Іванової Світлана Руссєва стала чемпіонкою Європи з класичних шахів серед дівчаток до 10 років. Про це, посилаючись на мера Ізмаїла Андрія Абрамченко, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Лана (саме так називають дівчинку друзі) набрала 7,5 очок з 9 можливих та випередила більше 70 суперниць із різних країн світу.

До цієї вершини юна шахістка йшла майже все життя: до першого свого тренера Ольги Апостолакій Лана прийшла, коли їй було 4 рочки.

Цей успіх – приголомшливий, але очікуваний: 2022 року на континентальному чемпіонаті з шахів у місті Солоники в Греції Лана у заліку серед дівчаток до 8 років двічі виборола звання чемпіонки Європи по бліцу та рапіду. А минулого року в Греції на шкільному чемпіонаті світу з класичних шахів серед дівчаток до 9 років юна ізмаїльська шахістка увійшла до десятки найсильніших.

Юна шахістка з Ізмаїла стала чемпіонкою Європи

При тому, що вихованці клубу «Біла тура» не вперше беруть участь у континентальних змаганнях з шахів (і старші сестри Лани Руссєвої були учасницями таких турнірів у складі національної збірної України), проте успіх Лани – найвищий за досягнутим результатом.

Він став можливим завдяки сумлінній праці тренерів, про яких згадала мати нової чемпіонки Європи Тетяна Руссєва, де перший тренер – Ольга Апостолакій, а найсуворіший та найголовніший – Микола Руссєв, тато юної чемпіонки.

Юна шахістка з Ізмаїла стала чемпіонкою Європи

Вкрай важливою для досягнення успіху стала безмежна підтримка батьків юної шахістки та її сумлінна праця протягом шести років.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x