Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Уряді та МОН прокоментували скандал із зображенням мапи України без Криму

0 коментарів 8721 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У підручнику з української мови для 7 класу надрукували карту без півострова Крим. Однак видавцю доведеться за власний рахунок замінити книги. Таку позицію оприлюднив міністр освіти і науки Оксен Лісовий у Facebook, розповіли в РБК-Україна. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Нагадаємо, інформація про помилку в підручнику почала ширитись у понеділок, 9 вересня, у соцмережах.

“Міністерство освіти і науки України має питання до якості шкільних підручників. Ці питання пов’язані з діяльністю Інституту модернізації змісту освіти. Їх ми порушуємо не вперше”, – написав Лісовий.

В Уряді та МОН прокоментували скандал із зображенням мапи України без Криму

Також на скандальну ситуацію відреагували в Уряді. Під час пресконференції премʼєр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що спільно з МОН будуть розбиратися в інциденті щодо випуску підручника для школярів з картою України без Криму.

“У нас нема сумніву в тому, що Крим – це Україна. Всі наші території будуть деокуповані, і Україна як суверенна незалежна держава відновить свою територіальну цілісність в кордонах 1991 року. Ніхто в цьому не сумнівається. Я вас запевняю, це наша стратегія, це бажання нашого суспільства”, – заявив він.

Шмигаль зазначив, що звернення українців щодо випуску карт України без Криму сприймаються як сигнал для розслідування.

“Стосовно випадків, коли стаються якісь помилки, у мене немає цих даних, але ваше звернення сприймаю як сигнал до того, щоб провести розслідування і спільно з міністром освіти розібратись в цьому інциденті, якщо він був”, – заявив премʼєр.

В Уряді та МОН прокоментували скандал із зображенням мапи України без Криму

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x