Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Україні сьогодні відзначають День рятувальника

0 коментарів 9018 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


День рятувальника є професійним святом не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, його відзначають також громадяни, які зробили внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей. День рятівника України відзначають 17 вересня за указом президента України 2008 року, повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


Під час повномасштабної війни рятівники щодня ризикують життям під час служби. Саме ці герої рятують постраждалих людей і тварин під час обстрілів, знешкоджують ворожі боєприпаси, гасять пожежі та розбирають завали. Їхня робота неймовірно важлива і психологічно важка.

“Сьогодні професійне свято всіх рятувальників ДСНС України. Людей, які прибувають на місця обстрілів одними з перших. Ризикують собою, але допомагають іншим. Наші рятувальники завжди там, де потрібні найбільше. Дякую за вашу сміливість! Дякую за те, що рятуєте життя наших людей!”, – зазначив сьогодні Президент України Володимир Зеленський.

За щоденною роботою працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій — уже тисячі врятованих після російських обстрілів людських життів.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, співробітники ДСНС від початку повномасштабної війни росії проти України врятували понад 11 600 людей.

Українські рятувальники – працівники та працівниці ДСНС України – щодня у найнебезпечніших місцях: гасять пожежі, розбирають завали після російських обстрілів, розміновують українську землю, проводять евакуацію цивільних з найгарячіших напрямків. Вони завжди там, де потрібна допомога. Їх буденна робота – справжні подвиги. Хоробрість рятувальників вражає, а професійні та рішучі дії дають чітко зрозуміти, що вони боротимуться за кожне життя. Я дякую нашим рятувальникам та небайдужим громадянам за щоденні подвиги. Памʼятаємо кожного і кожну, хто віддав своє життя, рятуючи інших“, – написав Клименко.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x