Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Арцизі провели на пенсію видатного хірурга, ім’я якого потрапило до Книги рекордів України

0 коментарів 14202 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 13 вересня, в Арцизькій центральній опорній лікарі провели на заслужений відпочинок видатного хірурга Володимира Теравського, який 25 грудня 2020 року увійшов до Книги рекордів України. Володимира Антоновича визнано найстаршим практикуючим хірургом нашої країни. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на голову Арцизької громади Сергія Парпуланського.


Володимир Антонович Теравський народився 1 січня 1936 року в селі Іванівці Деражняньського району Хмельницької області. У 1960 році  він закінчив Одеський медичний інститут ім. М.І. Пирогова, отримавши спеціальність «лікувальна справа» та кваліфікацію лікаря. Того ж року Володимир Антонович був зарахований на посаду лікаря-терапевта Кам’янської лікарні колишнього Арцизького району. Згодом медик став головним лікарем Теплицької дільничої лікарні.

У 1970 році В.А. Теравський переведений на посаду заступника головного лікаря Арцизької центральної районної лікарні . У 1977 році Володимир Антонович став завідувачем хірургічного відділення медичного закладу. У 2002 по 2024 року він працював вже звичайним хірургом та навчав молоде покоління лікарів.

В Арцизі провели на пенсію видатного хірурга, ім’я якого потрапило до Книги рекордів України

Володимир Теравський за понад шістдесят років практики провів більше 15 тисяч операцій та продовжував цим займатися майже до пенсії. У кінці 2022 року на честь 85-річчня його ім’я занесено до Книги рекордів України. Володимира Антоновича визнано найстаршим практикуючим хірургом нашої країни.

В Арцизі провели на пенсію видатного хірурга, ім’я якого потрапило до Книги рекордів України В Арцизі провели на пенсію видатного хірурга, ім’я якого потрапило до Книги рекордів України

«Все своє життя він присвятив турботі про здоров’я і добробут інших, і за ці роки став справжнім взірцем професіоналізму, відданості та людяності.

Його мудрі поради, чуйність і величезний досвід залишили слід у серцях колег і пацієнтів.

Дякуємо вам за невтомну працю, за кожен день, відданий допомозі людям, за кожен порятований життєвий шлях.

Ваша праця була і залишається безцінна!» – зазначив у своєму дописі голова Арцизької громади Сергій Парпуланський.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x