Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Нижньому Дунаї в третій декаді вересня очікується різке підвищення рівня води

0 коментарів 10152 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Потужний циклон над басейном Верхнього та Середнього Дунаю приніс рясні та тривалі дощі, що призвело до різких підвищень рівнів води річки. На Верхньому Дунаї дощовий паводок почався 9-10 вересня, але 12-го вересня набув дуже високої інтенсивності. Про це, посилаючись на Дунайську гідрометеорологічну обсерваторію, повідомляє «Бессарабія INFORM».


За три доби (станом на 15 вересня) рівень Дунаю у австрійському Кінштоці піднявся на п’ять з половиною метрів, а, в тому числі за позаминулу добу – на 3,3 м. Дощі триватимуть, отже чекаємо на подальший ріст рівнів.

На Середньому Дунаї висота підвищення становить до 3 метрів, рівні води продовжують зростати.

На Нижньому Дунаї рівні води поки що низькі, їх коливання упродовж минулого тижня були незначні. Початок підвищення рівнів на українському Дунаї очікується у третій декаді вересня.

Цікаво буде порівняти витрати води на Верхньому та Нижньому Дунаї: наразі наверху 9-10 тисяч куб.м/с, на Нижньому — менше ніж 3 тисячі, тобто паводкова хвиля принесе води мінімум у три рази більше, ніж тече зараз. Висота підвищення рівня при цьому буде до 2,5 – 3 метрів.

Довідково. Витрата води — характеристика стоку річки, яка дорівнює кількості води в кубічних метрах, що протікає через поперечний переріз потоку за 1 секунду.

Варто зазначити, що затоплення територій біля Галацу (Румунія) відбулись в результаті екстремального дощу, Дунай до цього непричетний.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x