Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Бессарабії планують побудувати два водогони та відремонтувати аварійний шлюз

0 коментарів 4941 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У вівторок, 17 вересня, Кабінет міністрів України затвердив Державну цільову програму комплексного водозабезпечення територій, які зазнали впливу воєнних дій, на період до 2030 року. ЇЇ метою є підвищення рівня гарантування доступу населення до відновлюваних, безпечних та економічно доступних джерел води на території дев’яти областей, куди входить Одещина. Зокрема в цьому документі йдеться про будівництво в Бессарабії Болградського та Суворовського групових водогонів, капітальний ремонт ділянки захисної дамби шлюза Репіда — Ізмаїльський судноремонтний завод на 97 км річки Дунай з метою попередження затоплення водозабору Ізмаїла. Про це кореспондентка «Бессарабії INFORM» дізналася з відповідного урядового розпорядження.


Так, на будівництво Болградського групового водогону з державного бюджету протягом семи років планують виділити 35 мільйонів гривень ( по п’ять мільйонів гривень щорічно). З інших джерел передбачено 365 мільйонів гривень, які будуть виділятися впродовж шести років. Протяжність групових водопроводів становитиме 81,4 кілометра, де побудують сім насосних станцій.

На зведення Суворовського групового водогону суто з державного бюджету передбачено 800 мільйонів гривень, з них в 2025 році – 100 мільйонів гривень, в 2026 році – 120 мільйонів гривень, в 2027 році – 130 мільйонів гривень , в 2028-2030 рр. – по 150 мільйонів гривень. Протяжність водогону буде 72,7 кілометра, де зведуть дев’ять насосних станцій.

Також в рамках цієї програми заплановано капітальний ремонт ділянки захисної дамби шлюза Репіда — Ізмаїльський судноремонтний завод на 97 км річки Дунай з метою попередження затоплення водозабору Ізмаїла. У 2024 році з інших джерел передбачено фінансування в розмірі 43 мільйонів 123 тисяч гривень. А в 2025 році з державного бюджету мають виділити 4 мільйони 791 тисячу гривень.

Варто зазначити, що видатки на виконання програми здійснюються за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та інших не заборонених законодавством джерел.

Орієнтовний обсяг фінансування становить 54,187 млрд грн, у тому числі 8,247 млрд грн – за рахунок коштів державного бюджету, 3 млрд грн — за рахунок коштів місцевих бюджетів, 42,94 млрд грн — за рахунок інших джерел.

Обсяг видатків, необхідних для виконання програми, визначається щороку з урахуванням можливостей державного та місцевих бюджетів під час формування їх показників. Строк здійснення заходів програми – 2024-2030 роки.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x