Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині двоє підлітків втекли з дому: їх батьки та опікуни тепер заплатять за це штраф

0 коментарів 8289 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Про зникнення юних жителів Одеси поліцейські дізналися 9 вересня від їхніх рідних. Мати дівчинки повідомила, що донька пішла з дому кілька днів тому після сварки зі старшою сестрою. Якийсь час вона виходила на зв’язок і повідомляла, що знаходиться у місцевих друзів, а згодом перестала відповідати на дзвінки. Від опікуна хлопчика поліцейські дізналися, що він вдень пішов із дому, але до вечора не повернувся. Протягом цього року юнак вже неодноразово покидав місце мешкання, і поліцейські його розшукували та повертали додому. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Головне управління Нацполіції в Одеській області.


На пошуки підлітків одразу ж зорієнтували особовий склад двох територіальних підрозділів поліції. Правоохоронці перевірили місця ймовірного перебування зниклих, опитали друзів та знайомих, здійснили моніторинг їхніх акаунтів у соціальних мережах. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що дівчинка електричкою поїхала на Вінниччину святкувати день народження друга, а хлопчик подався маршруткою в місто Теплодар Одеського району до тітки.

В результаті правоохоронці розшукали та вже привезли дітей додому. З ними все добре.

Варто зазначити, що з підлітками, батьками та опікунами правоохоронці провели роз’яснювальну роботу щодо недопущення аналогічних випадків у майбутньому. Відносно матері дівчинки ювенальні поліцейські склали протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та/або неповнолітніх дітей. Жінці загрожує штраф до 1700 гривень. Відносно опікуна хлопчика за ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, поліцейські склали протокол за ч. 2 ст. 184 КУпАП. Йому загрожує штраф до 5100 гривень.

Правоохоронці закликають дорослих цікавитися захопленнями, знайомими, дозвіллям дітей та будувати довірливі стосунки.

Діти повинні довіряти рідним, не боятися говорити правду про свої вчинки, переживання та проблеми. Якщо ж дитина зникла, не гайте час на очікування, що вона повернеться, або самостійні пошуки, а одразу звертайтесь по допомогу до поліції“, – зазначили у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області.

На Одещині двоє підлітків втекли з дому: їх батьки та опікуни тепер заплатять за це штраф

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x