Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Частина громад Бессарабії має високий рівень ризику в системі освіти

0 коментарів 40149 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністерство освіти і науки України погодило перелік територіальних громад за рівнем ризику безпеки в системі освіти на основі Методики оцінювання ризиків, затвердженої Кабміном України. Про це, посилаючись на 24 канал, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Методика оцінювання ризиків передбачає п’ять рівнів ризику: непереборний, дуже високий, високий, помірний та задовільний, залежно від близькості до зон бойових дій та кордонів з Росією, Білоруссю і Молдовою.

Непереборний рівень – це тимчасово окуповані території та громади, де тривають активні бойові дії.

Дуже високий – можливість початку бойових дій. У цих громадах заклади освіти розташовані на відстані до 45 кілометрів від лінії активних бойових дій, а також на відстані до 45, 30 або 15 кілометрів від кордонів з Росією, Білоруссю, Молдовою у межах Придністровського регіону відповідно.

Високий – до нього належать громади, заклади освіти яких розташовані поза ризиком артилерійського ураження на відстані до 60 кілометрів від лінії активних бойових дій або територій, де є ризик початку бойових дій. Іншим критерієм є розташування закладів освіти громади в межах 135, 60 або 30 кілометрів від кордонів з Росією, Білоруссю, Молдовою у межах Придністровського регіону відповідно.

Помірний – отримали громади, заклади яких розташовані в межах 90 кілометрів від активних або можливих бойових дій, а також на відстані до 270, 90 і 45 кілометрів від кордонів з Росією, Білоруссю, Молдовою у межах Придністровського регіону відповідно.

Задовільний – ризик, за якого заклади освіти можуть побудувати відносно безпечний та повноцінний очний формат навчання.

У районах Бессарабії високий рівень ризику у громадах Білгород-Дністровщини. Зокрема, це Старокозацька, Успенівська, Тузлівська, Мологівська, Маразліївська, Кулевчанська, Сергіївська, Шабівська, Білгород-Дністровська та Кароліно-Бугазька громади. В Ізмаїльському та Болградському районах рівень ризику ─ помірний.

Перелік громад за рівнем ризику можна знайти на спеціально створеному дашборді.

Частина громад Бессарабії має високий рівень ризику в системі освіти
Скриншот з дашборда МОН
guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x