Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Сонячні батареї для Арцизького “Водоканала”. Підприємство зустріло міжнародних спонсорів

0 коментарів 18630 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В середу, 14 серпня, на сесії Арцизької міської ради депутати затвердили проєкт рішення про визначення замовником, кінцевим бенефіціаром та одержувачем коштів комунальне підприємство «Водоканал» за проєктом «Збільшення потужності Арцизької водопомпової станції шляхом встановлення резервної сонячної електростанції (СЕС) (зелена енергія)», а вже наступного дня “Водоканал” зустрів поважних гостей з міжнародного об’єднання “Oxfam”, які є багаторічними партнерами підприємства. Директор “Водоканалу” Федір Желясков розповів подробиці зустрічі.


Оксфам – міжнародне об’єднання із 15 організацій є багаторічними партнерами Арцизького “Водоканалу”, які неодноразово надавали гуманітарну допомогу підприємству. Метою діяльності об’єднання є розв’язання проблем бідності та пов’язаної з нею несправедливістю в усьому світі. В усіх проєктах Оксфам кінцевою метою є надати людям можливість реалізувати свої права та можливості.

Півроку тому відбулася перша зустріч з представниками організації стосовно оснащення сонячними панелями як альтернативним джерелом електроенергії центрального водозабору міста Арциз, через який проходить найбільша кількість води в місті. Адже однією з основних проблем підприємства є споживання великої кількості електроенергії, що в умовах сьогодення завдає великих збитків “Водоканалу”. Який зі свого боку вимушений підіймати вартість послуг з водопостачання та водовідведення. Партнери погодились спонсорувати цей проєкт, а міська рада – проєкт технічного обгрунтування. Варто зазначити, що вартість всього проєкту сягає вісім з половиною мільйонів гривень.

“Вчора приїхав Інженер з водопостачання, представник глобальної команди Оксфам, Координатор програм з водопостачання Оксфам в Україні Модесте Мірінді та  спеціаліст з водопостачання та зміцнення громадського здоровʼя (Оксфам Велика Британія) Ірина Гроза,  які мали на меті ознайомитися з технічними можливостями реалізації проєкту. Наразі все йде своєю чергою та договір з підрядником вже підписаний, але зі свого боку зобов’язали “Водоканал” виконати топографо-геодезичні роботи по зйомці земельної ділянки водозабору №1 та вишукувальні роботи інженерно-геологічні вишукування м. Арциз. Дані роботи вже на завершальній стадії. Ми чекаємо звіту підрядних організацій, котрі виконували ці роботи, та надамо їх проєктантам для втілення проєкту у життя. Плануємо до кінця поточного року вже ввести в експлуатацію сонячну електростанцію,” – розповідає Федір Желясков.

Але ця зустріч не закінчилась на одному проєкті. Очільник Арцизького “Водоканалу” розповів партнерам про необхідність місту мати ще одну помпу та станцію керування до неї вартістю 350 тис. грн. Партнери пообіцяли спонсорувати цей проєкт.

Також в ході зустрічі Федір Желясков поділився, що має плани на те, що в місті з’являться декілька додаткових бюветів та має бажання встановити спеціальні резервуари для зливу та зберігання відпрацьованої води. Щоб вода не потрапляла до каналізації, а могла бути використана рятувальниками для тушіння пожеж. Цей проєкт спонсори теж обіцяли підтримати.Сонячні батареї для Арцизького "Водоканала". Підприємство зустріло міжнародних спонсорів

Сонячні батареї для Арцизького "Водоканала". Підприємство зустріло міжнародних спонсорів

 

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x