Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Одещина у трійці лідерів областей, в яких найчастіше відкривають бізнес іноземці

0 коментарів 9423 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеський регіон увійшов до трійки найбільш популярних місць, де відкривають свій бізнес іноземці. Загалом від початку повномасштабної війни в Україні громадяни зі 101 країни світу заснували понад 3 тисячі компаній по всій країні. Найактивніше бізнес в Україні відкривають громадяни Туреччини, Узбекистану та Польщі. Про це розповіли в «BUSINESS.UA», посилаючись на аналітиків Опендатабот.


Головним бізнес-центром для іноземців є Київ. У столиці було зареєстровано 1517 нових компаній з іноземними власниками, що становить майже половину від загальної кількості. Найчастіше бізнес у Києві відкривають громадяни Узбекистану, які заснували 175 компаній.

Після Києва найбільш привабливими регіонами для іноземних інвесторів стали Львівщина та Одещина. На Львівщині було засновано 460 нових компаній, причому найбільше – громадянами Польщі (105 компаній). Одещина зі свого боку привабила 273 нових компанії, з яких 99 засновані турецькими підприємцями.

Львівщина традиційно популярна серед іноземців завдяки своєму близькому розташуванню до країн ЄС та розвитку інфраструктури. Одещина привертає інвесторів через свій вихід до Чорного моря, що робить її важливим транспортним і торговельним вузлом.

Найбільше компаній, заснованих іноземцями, займаються оптовою торгівлею – 30,7% від загальної кількості. Операції з нерухомим майном складають 6,7%. Комп’ютерне програмування, яке займає 5,8% від загальної кількості нових компаній, є ще однією перспективною сферою, яка активно розвивається навіть під час війни.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x