Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Антикризові заходи: УДП хоче позбутися суден, що роками перебувають у відстої

0 коментарів 12717 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 31 липня, відбулась важлива нарада у Міністерстві інфраструктури України, ініційована Українським Дунайським пароплавством. Під час зустрічі обговорено поточний стан справ, подальші плани розвитку, шляхи збереження дунайського експортного логістичного напрямку. Про це, посилаючись на пресслужбу УДП, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Ситуація на Дунаї об’єктивно складна, фрахтові ставки на мінімумі, аграрний експортний потік переорієнтувався на порти Одеси. Найбільші учасники ринку річкових перевезень скорочують витрати: призупиняють деякі інвестиційні проєкти, оптимізують штат. Пароплавство також вимушено вдаватись до антикризових заходів. На всіх рівнях є цілковите розуміння обґрунтованості цих кроків. Також є розуміння, шо навіть у кризу УДП важливо продовжувати модернізацію флоту.

Десятиріччями підприємство лише проїдало старий ресурс. Нарешті у пароплавства є історичний шанс на сучасний флот.

Під час наради обговорювалось питання змін до фінплану щодо списання та реалізації суден, які роками перебувають у відстої. Здебільшого це металобрухт, що економічно не доцільно відновлювати, баласт, який вимиває обігові кошти підприємства.

«Позиція колег однозначна – баласту треба позбуватись. Очікуємо, що процес реалізації буде негайно розблоковано. Держава отримає податки та дивіденди, наш Кілійський завод – робочі місця, флот УДП – додатковий обсяг перевезень.

Дунайська логістика перебуває у фокусі уваги профільного міністерства. Ми вдячні нашому акціонеру за підтримку», – зауважили в УДП.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x