Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Ізмаїл відвідала народна артистка України Руслана Лоцман

0 коментарів 56106 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Минулого тижня місто відвідала заслужена артистка України, співачка, кандидатка педагогічних наук, громадська діячка та волонтерка Руслана Лоцман. Справжня українська зірка була шанованою гостею на святі в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті, де не тільки порадувала присутніх своїм талантом, а й зробила подарунок навчальному закладу. Про це розповідає “Бессарабія INFORM”.


Насамперед потрібно пояснити читачу, про кого саме йде мова. Адже, на жаль, чимало людей в залі не просто вперше побачили наживо відому далеко за межами України співачку, а й лише у цей день дізнались про її існування. Отже, молода українська співачка Руслана Лоцман –  авторка безлічі пісень, які вже набули популярності в українській спільноті, такі як  “Щира українка”, “Гастролі в полі”, “Лицарю добра”, “Пісня нас єднає”, “Українські дівчата”, “Десь у полі”» та ін. Свого часу дівчина закінчила школу із золотою медаллю, і, зрозуміло, в цьому велика заслуга батьків-педагогів, які навчили своїх дітей ставити чіткі цілі та досягати їх. Дівчинка з сільської місцевості, з багатодітної сім’ї, розуміла, що їй потрібно бути наполегливою у навчанні, аби поступити у столиці саме у той університет, про який вона мріє, та ще й на бюджет. Батьки в усьому підтримували Руслану, і у 2005 році вона успішно вступила в Київський національний університет культури і мистецтв на кафедру народного пісенного виконавства. Хоча документи були одночасно в трьох вишах (також в університеті ім. М. Драгоманова та Харківській академії культури), в результаті Руслана все ж таки обрала столичний. Чотири роки студентка провчилася в класі знаменитої Ніни Матвієнко. Потім паралельно навчалася у двох магістратурах, а вже за три роки – захистила дисертацію.

Трішки про її вокальну кар’єру: у 2011-му році вона випустила свій перший альбом. Дебютна платівка отримала назву “Обіймаю Україну”. Перше музичне відео видала через три роки. Кліп був знятий на пісню “Запалю свічку”. Українська співачка активно виступає на великих фестивалях різних країн світу. Також вона здобула перемогу на багатьох міжнародних вокальних конкурсах. У 2013-му році Руслана Лоцман стала активісткою Революції Гідності. Співачка часто виступала зі сцени Євромайдану.

У 2014-му році співачка відкрила власне творче об’єднання, що отримало назву «Народна філармонія». У квітні того ж року в рамках своєї організації Руслана організувала благодійний концерт у допомогу воїнам АТО і вимушеним переселенцям. Тож з метою збереження цілісності нашої держави, забезпечення миру і єднання народу, підняття бойового духу української армії, підтримки вимушених переселенців з Криму та Донбасу, Лоцман провела в зоні АТО понад 300 концертів. Також співачка зняла дві документальні картини про військові події на Донбасі. В АТО співачку прозвали комбатом Марусею.

За 2014-2015 роки “Народна філармонія” зробила повний тур по Україні: від  Львівського Яворова та Ужгородського полігону – до Миколаєва та Очакова, від Волині – до Донбасу. До речі, у 2014 році вийшов перший диск “Народної філармонії” з патріотичними піснями під назвою “Героям України”. Це була збірка пісень, а також цілий блок пісень самої Руслани Лоцман, які присвячені Героям Небесної сотні та сучасним лицарям духу. Більше ніж 1000 екземплярів диска з піснями  розповсюдили по всіх військових частинах та у зоні бойових дій на Сході. Вона досягала того, щоб на військових заходах лунали пісні не російською, а рідною мовою, щоб через пісню нести українське слово, український дух.

Як же ми не розуміємо, що тільки через культуру ми можемо сформувати націю. Наші діти, військові, весь народ мають знати свою українську пісню“, – стверджує Руслана Лоцман.

Виступаючи на святковому заході в ІДГУ, пані Руслана підкреслила, що відвідала вона Ізмаїл завдяки запрошенню ректора ІДГУ Ярослава Кічука. А зустрілися вони вперше на Черкащині, у Холодному Яру, де обидва перебували у справах.

Знаю, у вас тут не сумно. Але в нас теж весело насправді, тому щиро запрошуємо усіх до Холодного Яру, до козацького краю“, – запросила співачка усіх присутніх відвідати її малу батьківщину.

Виступала заслужена артистка України на сцені зі своїми дітьми – доньками Оріаною та Миладою, а також маленьким сином Тарасом. Усі разом а капела й під музикальний супровід співоча родина встигла подарувати слухачам у залі декілька своїх неповторних виступів.

До речі, окрема пісня була присвячена саме Одещині, а конкретно – Тузлівським лиманам. Виявляється, ще у 2019 році родина пані Руслани вперше приїхала на короткий відпочинок саме сюди. Й діти народної артистки тоді поставили їй просте питання: “Мамо, тут так красиво, а чому немає пісні про лимани?”. Це й стало поштовхом для того, щоб створити ще одну співочу українську пісню.

Наостанок заходу пані Руслана презентувала та подарувала навчальному закладу свою нову книгу під назвою “Писульки від мамульки” (2023), яка являє собою ілюстроване видання казок, пісень та віршів для дітей молодшого віку, реалізоване за підтримки Українського культурного фонду.

Ізмаїл відвідала народна артистка України Руслана Лоцман

Ізмаїл відвідала народна артистка України Руслана Лоцман

Ізмаїл відвідала народна артистка України Руслана Лоцман

Додамо, що наостанок шанована гостя разом з дітьми узяла участь в розгортанні 100-метрового Державного прапора України біля головного корпусу університету, що засвідчило єдність громадян у боротьбі за свої права, гарантом яких є Конституція України.

Ізмаїл відвідала народна артистка України Руслана Лоцман

Ізмаїл відвідала народна артистка України Руслана Лоцман

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x