Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Громадськість та науковці закликають Зеленського ветувати закон, який скасовує перехід на літній час

0 коментарів 13446 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Громадська організація “Академія наук вищої школи України” закликала президента України Володимира Зеленського ветувати закон, який скасовує перехід на літній час. Таке звернення науковців і голови академії Олександра Наконечного опублікувала низка медіа, зокрема “Новинарня“, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Нагадаємо, Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт про обчислення часу в Україні, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки. Тож в цьому році  українці мають в останню неділю жовтня перевести стрілки на зимовий час, і далі вже переведення на літній час з 2025 року та далі не буде.

Наукова спільнота проти такого рішення. У зверненні ГО йдеться, що перехід на зимовий час означатиме те, що відтепер наприкінці червня, наприклад, у Києві світатиме вже о 3-й ранку, а натомість сутенітиме о 20-й вечора (зараз – о 4-й і о 21-й відповідно).

“Це відчутно збільшить витрати установ, підприємств і домогосподарств на електричне освітлення у вечірні години навесні, влітку та восени, що матиме особливо відчутний ефект в умовах постійних відключень електроенергії, спричинених руйнуваннями енергетичної інфраструктури”, – наголошується у зверненні.

Також фахівці нагадали, що на даний час немає авторитетних досліджень, які б чітко засвідчували негативний вплив переведення годинників на організм людини.

“Це справді призводить до певного тимчасового дискомфорту, але не тягне тривалих негативних наслідків і зовсім не є підставою для відмови від подорожей за межі своєї годинної зони”, – говориться у зверненні.

Науковці додали, що провідні держави світу практикують переведення годинників у літні місяці.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x