Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Голову громади Білгород-Дністровського району розшукує поліція

0 коментарів 46440 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Голову Сергіївської громади Білгород-Дністровського району Анатолія Чередниченко офіційно з 19 липня поліцією оголошено в розшук. Таку відповідь надав Білгород-Дністровський районний відділ поліції секретарю Сергіївської селищної ради Артему Шевченку, передає «Бессарабія INFORM».


Нагадаємо, що голові селищної ради повідомили про підозру за фактами заволодіння бюджетними коштами, службового підроблення та легалізації (відмиванні) майна (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України). Як виявилося, це сталося ще 16 червня.

За даними слідства, голова сільради розробив схему розкрадання коштів, виділених на відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок ракетних ударів рф. До свого «бізнес-плану» чиновник залучив директора комунального підприємства сільради, підрядника та інженера з технічного нагляду.

За інформацією прокуратури, спільники заволоділи бюджетними коштами під час капітального ремонту житлових будинків в селищах Сергіївка та Чабанське Білгород-Дністровського району Одеської області, пошкоджених через ворожі обстріли.

Серед об’єктів, які зазнали руйнувань, 9-поверховий житловий будинок в одному населеному пункті та шість приватних будинків – в іншому. Вартість робіт по їх відновленню оцінили у понад 11 мільйонів гривень. За рішенням селищної ради одне з місцевих комунальних підприємств було визначено на проведення відновлювально-будівельних робіт. Встановлено, що фігуранти в офіційних документах зазначили неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та вартості використаних матеріалів. Внаслідок таких дій збитки сягнули 1,4 млн гривень. Крім того, селищний голова спільно з начальником комунального підприємства оформили на роботу 12 фіктивних працівників, яким виплатили понад 1 млн гривень «заробітної плати».

На підставі постанови прокурора голову Сергіївської громади 19 липня було офіційно оголошено у розшук.

Голову громади Білгород-Дністровського району розшукує поліція

Голову громади Білгород-Дністровського району розшукує поліція

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x