“Дія” стає більшою: тепер тут будуть свідоцтва про народження, розлучення та інше

0 коментарів 7344 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Розробники мобільного додатку “Дія” анонсували нові можливості для користувачів, зокрема, в додаток також будуть підтягнені свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені. Наразі розпочинається бета-тест, тож до нього просять доєднатись. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на міністра цифрової інформації Михайла Федорова. 

Як зазначив очільник Мінцифри, вже скоро не доведеться носити із собою паперові свідоцтва, вони будуть завжди під рукою.

Коли влаштовуєтесь на роботу, підтверджуєте зміну прізвища, імені або оформлюєте пільги, коли отримуєте за дружину чи чоловіка посилку на Укрпошті“, – підкреслив Федоров.

Також у “Дію” автоматично підтягуватиметься свідоцтво про народження дитини — за податковим номером. Не потрібно буде більше вводити вручну серію та номер свідоцтва. Це розв’яже проблему, коли мама змінює прізвище — і свідоцтво дитини через це не підтягується. А ще будуть свідоцтва про народження навіть уже повнолітніх дітей.

Долучайтесь до бета-тесту, діліться фідбеком, користуйтеся послугою першими. Документи підтягнуться, якщо вони є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян“, – закликав українців Михайло Федоров.

Додамо, що послуга реалізовується Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерство юстиції України за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x