Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

0 коментарів 17226 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За підтримки фонду ЮНІСЕФ, в Болградській громаді почали реалізовувати загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», до якого вона потрапила разом з ще 8-ма громадами Одещини та 250-ю ТГ України. В рамках чого вчора до Болграда завітали регіональні координатори проєкту. Вони провели навчання для місцевих фахівців суб’єктів надання соціальних та освітніх послуг, центру зайнятості, які надалі будуть здійснювати заходи з інформування про патронат над дітьми. На заході побувала кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Впродовж всього дня регіональні координаторки Ірина Маркевич, Юлія Гайдаржи, тренерка, практичний психолог Даніела Гергі та її колега, в.о. начальника Служби у справах дітей Одеської районної державної (військової) адміністрації Людмила Островська знайомили учасників заходу із сутністю та особливостями патронату над дитиною, з процедурою пошуку кандидатів у патронатні вихователі, розглядали можливості інформування громадськості, навчали для цього різним комунікаційним інструментам.

Зазначимо, що підвищення таким чином професійної компетентності спеціалістів служб у справах дітей, фахівців з соціальної роботи, психологів, членів міждисциплінарних команд – лише один з етапів реалізації проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», який триватиме в громадах-учасницях до липня 2025 року.

«Взагалі на участь в цьому проєкті подавалося тисячі громад України, але потрапили лише 250. Це громади спроможні, де успішно функціонують служби з прав дітей, центри соціальних служб, є фахова компетенція. Тобто присутня професійна команда, яка в змозі вирішити ти ті інші виникаючи проблеми. Це ті індикатори, за якими Болградська громада зокрема й потрапила до проєкту. Наше завдання – допомогти їй рухатися далі», – зазначила Юлія Гайдаржи, національний тренер, державний експерт з питань реформування соціальної сфери, регіональний координатор – спеціаліст з планування, організації, координації діяльності проєкту у місті Одеса, директор Центра соціальних послуг Одеської міської ради.

До того ж за словами її колеги й спеціалістки з планування, організації, координації діяльності проєкту в Одеській області Ірини Маркевич, у Болградській громаді є вже успішний досвід зі створення патронатної родини, де вже декілька місяців перебувають діти з Чорноморська.

«Дійсно, у Болградській громаді є досвід створення патронату, а головне – вони не готові на цьому зупинятися. Що є головною метою нашого проєкту – забезпечення права дитини на зростання у сімейному середовищі через розвиток в територіальних громадах якомога більшої кількості патронату над дитиною, покращення якості та забезпечення доступності для вразливих сімей з дітьми як альтернативи інтернатним закладам. А ще проєкт націлено на те, щоб повернути наших дітей, які зараз за кордоном. Але тільки за умови, що вони попадуть у дитячі будинки сімейного типу виховання або в патронатні родини. Це дуже важливо й дуже потрібно дітям, родинам, які попали в складні життєві обставини. Важливо для того, щоб подолати цей складний крок», – підкреслила Ірина Маркевич.

За словами координаторів, громади-учасниці проєкту матимуть матеріальну, інформаційну та консультаційну підтримку. А самі сім’ї, які захочуть стати патронатними, отримають соціальний та психологічний супровід, підтримку міждисциплінарної команди. Передбачені умови для надання благодійної допомоги в облаштуванні кімнат для влаштованих до патронатної сім’ї дітей.

Додамо, реалізація проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національною соціальною сервісною службою України, службами у справах дітей територіальних громад, ОВА, центрами надання соціальних послуг, регіональними центрами соціальних служб та неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Болградська громада увійшла до загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x