Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей

0 коментарів 17523 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями маленьке село Владичень Болградської громади, що розташовано на березі озера Ялпуг, відзначило 220-ту річницю свого заснування. З цієї нагоди в сільському клубі відбулась урочистість, на яку зібралися мешканці Владичені та його гості. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Зазначимо, яскрава концертна програма, яку підготували та провели працівники Центру культури та дозвілля Болградської міської ради разом із колегами сільського клубу, справді дозволила присутнім відчути себе частиною однієї великої родини, яка прагне працювати та жити для процвітання рідного краю. Усім негараздам та війнам всупереч. Разом з тим, владиченці не забувають, яку високу ціну заплатили їхні молоді односельці Віктор Кожурін та Іван Сайтарли, щоб наблизити Перемогу України.

Саме з хвилини мовчання за загиблими українськими героями й розпочався захід в селі Владичень.

«Сьогодні ми дякуємо Збройним Силам України за те, що маємо змогу жити та працювати задля нашого майбутнього», – зазначив у своїй вітальній промові голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв.

«Низько схиляю голову перед родинами Владичені, які втратили на війні своїх близьких. Світла пам’ять загиблим Героям, велика вдячність тим мешканцям села, які сьогодні мужньо боронять Україну! Дякую усім мешканцям села Владичень за любов та вірність рідному краю! Вірю, що попереду щасливе майбутнє», – звернувся до присутніх Болградський міський голова Сергій Димитрієв. Він також вручив подарунки сім’ям загиблих на війні владиченців.

Грамотами Болградської районної та міської ради було нагороджено найкращих представників різних галузей, які щоденно створюють неповторний і колоритний образ села, зберігають та примножують його історію, закладають фундамент майбутнього.

З найкращими побажаннями до односельців також звернулася староста Владичені – Марія Ігнатова у національному одязі. Адже вона не тільки успішно керує цим маленьким селом, щоденно вирішує ті чи інші проблемні питання, а і є активною учасницею художньої самодіяльності.

Ось і в цей день Марія Ігнатова разом з іншими артистами подарувала присутнім свій виступ та впевненість у тому, що у Владичені є та буде щасливе майбутнє.

Додамо, село Владичень було засновано у 1804 році болгарами-переселенцями з Македонії. Спочатку село називалось Жеравно, а потім Імпуцита. І тільки в 1934 році село перейменовано в село Владичень. Розташовано воно в південно-західній частині Одеської області. Зі східного боку село омивається прісноводним озером Ялпуг. Владичень був останнім населеним пунктом на теренах Одеської області того часу, відвойованим у німців 27 серпня 1944 року.

На сьогодні кількість населення села становить трохи більше тисячі осіб. Це переважно бессарабські болгари, а також гагаузи, українці, молдовани, албанці.

Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей Село Владичень Болградської громади відзначило свій ювілей

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x