Очисним в Арцизі бути? Зроблені перші кроки до великої реконструкції

0 коментарів 48735 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Арциз, який понад двадцять років потопає у власних нечистотах, отримав надію на реконструкцію очисних споруд. Про перші кроки у розв’язанні цього питання розповість “Бессарабія INFORM”.


Як раніше розповідав “БІ” директор комунального підприємства “Водоканал” Федір Желясков, проєктно-кошторисну документацію очисних споруд було зроблено у 2022 році ще до початку повномасштабного вторгнення росії, на що з міської ради виділили 1 млн 200 тисяч гривень. За висновком було встановлено суму, яка необхідна для порятунку міста від екологічного колапсу, – це понад 83 млн гривень.

Упродовж останніх двох років підприємство “Водоканал”, Арцизька громада, Павлівська громада та навіть “Укрзалізниця” били на сполох з приводу критичної ситуації з місцевими очисними спорудами. Нарешті, на початку весни, попри війну в Україні, замайорів прапорець надії, адже стало відомо, що проєкт очисних споруд пройшов погодження та попав на фінансування згідно з “Програмою відновлення України”. Але навіть тоді говорити про це було зарано, оскільки подібний шанс – отримати фінансування по всеукраїнській програмі “Питна вода” – згас ще у 2022 році, безпосередньо через військові дії в країні.

Та вже цього місяця на сесії Арцизької міської ради депутати проголосували за питання про визначення замовником, кінцевим бенефіціаром та розпорядником коштів Арцизьку міську раду за проєктом “Реконструкція очисних каналізаційних споруд повної біологічної очистки м. Арциз Одеської області” та найголовніше – прийняли до бюджету перші десять мільйонів гривень субвенції з держбюджету саме на реалізацію проєкту реконструкції очисних споруд.

У міській раді поки що не поспішають радіти й цьому, адже попереду ще підписання угоди з міністерством.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x