День Перемоги «потіснили»: соціологи розповіли про п’ять улюблених свят серед українців

0 коментарів 10611 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Соціологи показали, як змінилося ставлення українців до Дня перемоги, який раніше відзначався 9 травня. Зараз це одне із двох найменш популярних свят. Як передає портал “Коментарі“, про це свідчать дані опитування КМІС.


Соціологи з’ясували, що у 2010 році це було одне з найважливіших свят, так вважали 58% населення. До 2021 року його популярність впала вдвічі, і вже лише 30% вважали його найважливішим святом. А у 2024 році залишилося лише 11% шанувальників цього свята, менше шанувальників лише у Дня праці 1 травня (4%).

За даними соцопитування, більшість населення України відзначає Різдво Христове та Великдень як найбільш популярні свята, з відсотком у 70% та 68% відповідно. Далі йдуть День Незалежності України (64%) та День захисників та захисниць України (58%).

Новий рік, який урочисто святкують у всьому світі та який всі роки ділив перше місце з Різдвом Христовим та Великоднем, зараз лише на п’ятому місці з відсотком у 47%.

День Конституції, Міжнародний жіночий день, Трійця мають відповідно 28%, 21%, 17%. Найменш популярні свята цього року День перемоги та День праці (1 травня) – лише 11% та 4% українців святкують ці дати як улюблені чи важливі.

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x