Раніше судимий мешканець Болградщини неодноразово крав гроші у власної старої бабусі-пенсіонерки: вона його пробачила, суд ─ ні

0 коментарів 10773 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Болградський районний суд 2 травня поточного року виніс вирок неодноразово судимому уродженцю Болградщини за те, що він чотири рази обікрав власну бабусю-пенсіонерку. Про це, посилаючись на матеріали справи, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Так, вперше обвинувачений обікрав стареньку 16 листопада 2023 року. Відшукавши у шухляді столу в літній кухні запасний ключ від замка дверей житлової кімнати потерпілої, зайшов до приміщення та у дивані знайшов схованку з грошима у скляній банці. Звідти він викрав тисячу гривень. Через деякий час, 1 грудня минулого року, дізнавшись, що бабця отримала грошові кошти за надання в оренду пайової частки земельної ділянки, він повторно обікрав її. Цього разу зловмисник забрав дві тисячі гривень.

Не зупиняючись на цьому, чоловік 10 грудня тим же способом поцупив ще 3500 гривень. Далі, 19 грудня, дізнавшись, що незадовго до цього бабуся отримала пенсію, онук викрав у неї 4000 гривень та 50 Євро.

Загалом він спричинив потерпілій майнову шкоду загальною сумою 6029,59 грн.

Крім того, 16 січня поточного року ухвалою Болградського районного суду чоловіку було встановлено адміністративний нагляд строком на один рік, що забороняло йому без  дозволу керівника Болградського РВП УГУНГІ в Одеській області виїжджати в особистих справах за межі Болградського району. Натомість чоловік самовільно залишив місце постійного проживання, виїхавши у невідомому напрямку, тим самим порушивши заборони.

Таким чином, за сукупністю, фігурант скоїв чотири епізоди кримінального правопорушення, передбаченого ч.4ст.185 КК України, що кваліфікуються як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло, вчинена в умовах воєнного стану, а також – скоїв кримінальне правопорушення, що кваліфікується за ст.395 КК України як самовільне залишення особою місця проживання з метою ухилення від адміністративного нагляду.

Обвинувачений у суді свою вину у скоєному визнав в повному обсязі. Сказав, що жалкує про свої вчинки. Також чоловік розповів, що усі викрадені у бабусі кошти він «прогуляв»: витрачав на придбання продуктів, цигарок і поповнення рахунку, а потім вирішив поїхати до Запоріжжя – до дівчини, з якою познайомився в інтернеті, сподіваючись, що поліція не помітить його зникнення.

«Що на мене найшло, досі не розумію, просто хотів погуляти», ─ зазначив чоловік.

Крім того, він повідомив, що дві тисячі гривень бабці вже повернув.

Потерпіла  пенсіонерка до суду не прибула, натомість подала заяву щодо розгляду справи за її відсутністю. Також вона зазначила, що не має претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого.

Суд визнав винним чоловіка у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушень. Йому призначили покарання: за ст. 395 КК України –  у виді обмеження волі строком на два роки та за ч.4 ст.185 КК України – у виді позбавлення волі строком на шість років.

Остаточно, за сукупністю кримінальних правопорушень, обвинуваченому обрали покарання у виді позбавлення волі строком на шість років.

Засудженому продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з утриманням його в державній установі “Ізмаїльський слідчий ізолятор” до набрання вироком законної сили. Строк відбування покарання рахуватимуть з дня затримання ─ 3 березня 2024 року.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x