Зміни в освіті: що чекає на мешканців Арцизької громади у наступному навчальному році

0 коментарів 11556 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На апаратній нараді, яка відбулася 8 квітня в Арцизькій міській раді  під керівництвом голови громади Сергія Парпуланського, однією з найважливіших доповідей була доповідь очільниці відділу освіти,  молоді та спорту Людмили Жосан. Детальніше в матеріалі “Бессарабії INFORM”.


У своєму виступі пані Людмила повідомила про те, що з нового навчального року не будуть прийматися в навчальних закладах  укриття за правилом двох стін. А в Арцизькій громаді це школи у селах Кам’янське, Холмське, Виноградівка. Такі школи мають перейти на дистанційну форму навчання.  Плачевна ситуація також і в садочках міста. І ці вказівки з області поки що “в усній формі”.

Також за інформацією Міністерства освіти й науки планують з нового навчального року всіх дітей, котрі навчаються за кордоном, відрахувати з українських шкіл. «У нашій громаді таких дітей 230. Вони можуть навчатися у новостворених дистанційних школах (таких в області планується всього 5). У новостворених школах навчання буде 6-7 годин на тиждень. Раніше планували таку школу в Арцизі на базі  школи №1, тепер наше місто “пролітає”», – розповіла пані Людмила.

Щодо укриття школи №5, то з підрядником обласні керівники уклали додаткову угоду про перенесення фінансування на 2025 рік. А це означає, що будівництво укриття до 1 вересня не завершиться.

Також Сергій Парпуланський вкотре наголосив, що урочисті випускні заходи для учнів 4-х, 9-х та 11-х класів будуть проводити у всіх школах, де є укриття, про що має намір вкотре повідомити керівників навчальних закладів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x