Випадки насильства у сім’ях військовослужбовців, ігроманія серед підлітків та допомога сім’ям загиблих героїв – що обговорювали у міськраді Арцизу

2 коментаря 13284 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У понеділок, 8 квітня, в Арцизькій міській раді відбулася апаратна нарада під керівництвом голови громади Сергія Парпуланського. У засіданні брали участь начальники відділів апарату міської ради та керівники комунальних підприємств. Про що говорили – в матеріалі “Бессарабії INFORM”.


Під час наради присутні звітували про поточну роботу та заплановані заходи структурних підрозділів.

Секретар міської ради Ольга Добрякова доповіла про хід підготовки до чергової сесії депутатів Арцизької міської ради, яку заплановано на 26 квітня.

Заступниця голови Оксана Стоянова розповіла про підготовку до форуму «Активна громада творить майбутнє» в межах проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія» від USAID «Говерли».

“Чекаємо на план заходів та самих спікерів. Захід планується орієнтовно на жовтень”, – повідомила пані Оксана.

Директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Олександр Степаненко повідомив про те, що в громаді почастішали випадки домашнього насильства. На сьогодні таких зафіксовано 9, з них – 6 повторно. Також зафіксовано випадки насильства у сім’ях військовослужбовців. На війні військові отримують не лише фізичні травми, а й психологічні. Повертаючись до цивільного життя, у них може бути посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), неконтрольовані прояви агресії, які спричинятимуть, зокрема, насильство у сім’ї. Зокрема фіксується тенденція загострення домашнього насильства в весняно-осінній період.

Також великою проблемою сьогодення є ігроманія серед підлітків та дорослих, особливо залежність від так званих «онлайн-казино». Це призводить до серйозних наслідків, зокрема суїцидальної поведінки. У громаді вже зафіксовано три таких випадки.

“Працюємо в цьому напрямку, підключаємо психологів”, – прокоментував ситуацію пан Олександр.

Олена Чебан, очільниця служби у справах дітей, повідомила, що плануються заходи у школах до кінця навчального року на тему ігроманії. У форматі бесіди з учнями провести роз’яснення щодо серйозних наслідків цієї залежності. Батькам пані Олена рекомендує встановити на телефонах своїх дітей програму «батьківський контроль».

Також начальниця служби у справах дітей за дорученням голови громади зібрала інформацію по школах та дитячих садках громади про дітей напівсиріт. Таких у громаді – 103 дитини. Сергій Парпуланський дав доручення зробити можливим харчування дітей, що залишилися без одного з батьків, з нового навчального року безплатним.

Очільниця відділу соціального захисту населення Наталя Кваша повідомила, що на сьогодні відділ прийняв 231 заяву на всі види матеріальної допомоги. Також пані Наталя анонсувала підготовку до сесії – відпрацьовують порядок надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих воїнів на встановлення пам’ятників.

Про поточні роботи у громаді доповіли керівники комунальних підприємств «Водоканал», «Благоустрій» та «Житловик».

Наприкінці наради голова Арцизької міської ради надав ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів, а також звернув їхню увагу на обов’язковість виконання повноважень, покладених на них відповідно до чинного законодавства.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
дядявася
дядявася
19 дней назад

А меня чуть не изнасиловали вийсковослужбовци, правда не хуями, а сапогами… Но, слава МОСКОВСКОМУ ПАТРИАРХАТУ, до попки не добрались, обошлись пузом и кумполом… Пожалейте меня!!!

Милицыя
Милицыя
19 дней назад
Ответить на  дядявася

Валерий Зиза, после вечерней зайдите в центральный сортир, там наглядно объяснят, что такое фокус-покус по-евразийски 😉 😀

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x