Стало відомо, скільки коштів було спрямовано з бюджету Болградської громади на підтримку ЗСУ та правоохоронців у 2023 році

0 коментарів 15849 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На минулій сесії Болградської міської ради депутати серед інших розглянули та затвердили звіт виконання Програми забезпечення громадської безпеки, профілактики злочинності та зміцнення правопорядку в Болградській громаді на 2021-2023 рік за підсумками минулого року. Більша частина фінансових ресурсів в рамках цієї програми була спрямована на підтримку військових. Скільки та кому саме, підрахувала «Бессарабія INFORM».


Згідно з документом, загалом на реалізацію Програми забезпечення громадської безпеки, профілактики злочинності та зміцнення правопорядку в Болградській громаді у 2023 році було передбачено майже 16 млн грн, з яких фактично профінансовано понад 13 млн грн.

Як зазначив на сесії головний спеціаліст з питань цивільного захисту Болградської міської ради Сергій Гончаров, переважна частина цієї суми була витрачена для зміцнення матеріально-технічної бази військових частин сил оборони України.

Так, на забезпечення діяльності Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки спрямовано 562,755 тис. грн, підшефної військової частини А 2613 – 5 000,000 тис. грн, військової частини А 7350 – підрозділу територіальної оборони – 324,983 тис. грн.

А також 7 245,000 тис. грн – у вигляді субвенції Одеському обласному бюджету для централізованого забезпечення необхідних нагальних потреб формувань територіальної оборони та Збройних сил України на півдні України.

Загальна сума підтримки військових становила 13 132, 738 тис. грн.

Крім того, згідно з показниками виконання Програми, торік було спрямовано 1 520,258 грн бюджетних коштів для забезпечення охорони громадського порядку, сприяння створенню умов для посилення боротьби зі злочинністю, громадської безпеки та забезпечення належного правопорядку в Болградській громаді.

Зокрема, 1372,944 тис. грн – на забезпечення Болградського районного відділу поліції, у тому числі 672,944 тис. грн – на придбання будівлі в с. Виноградівка Болградської ТГ для виділення та обладнання поліційної станції, облаштування відповідного робочого місця поліціянта-офіцера громади Болградського районного відділу поліції.

Ще 97,318 тис. грн витрачено торік на технічне обслуговування систем і камер відеоспостереження, прокладання кабельних ліній до Болградського РВП та ін. А також 49,996 тис. грн – на придбання чотирьох комплектів спеціального одягу для працівників підрозділу добровільної народної дружини.

Таким чином, минулого року на підтримку правоохоронців було витрачено 1 520,258 грн бюджетних коштів.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2024 року депутати Болградської міської ради одноголосно ухвалили рішення про виділення 2 млн гривень субвенції обласному бюджету Одеської області у 2024 році з метою забезпечення необхідних нагальних потреб формувань територіальної оборони, Збройних Сил України, сил безпеки та оборони.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x