Болградська ТГ на підтримку ЗСУ: ще одна громада Бессарабії виділила з бюджету кошти військовим

1 коментар 21519 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора у Болградській міській раді відбулася позапланова сесія, всі три питання якої стосувалися надання фінансової допомоги військовим. Яку суму погодилися виділити депутати, розповість «Бессарабія INFORM».


Як уже повідомляла «БІ», приводом для проведення екстрених сесій у всіх громадах Одещини став лист голови обласної військової адміністрації Олега Кіпера. У ньому йшлося про ухвалене Одеською ОВА рішення «щодо здійснення централізованого забезпечення необхідною матеріально-технічною базою, військовим обладнанням та технікою для ЗСУ згідно з поданнями командування Збройних сил України».

Для цього перед громадами було поставлене завдання – оперативно скликати сесії, на яких ухвалити рішення щодо перерахування з місцевих бюджетів субвенції обласному бюджету в рамках відповідних місцевих програм підтримки ТРО та ЗСУ. Сума субвенції мала складатися із коштів, які залишилися не профінансованими за вказаними програмами, а також із вільного фінансового ресурсу з урахуванням перерозподілу непершочергових витрат.

Зазначимо, ОВА також направила розрахунок розміру субвенцій для кожної громади відповідно до наявного ресурсу місцевих рад. З нього виходило, що Болградська громада, зокрема, може направити обласній раді субвенцію для потреб армії у розмірі  7 мільйонів 500 тисяч гривень. Як і субвенції інших громад, вона має бути перерахована до 18 серпня цього року.

Для цього в ході сесії депутати Болградської міської ради насамперед одноголосно підтримали проєкт рішення про внесення змін до Програми забезпечення громадської безпеки, профілактики злочинності та зміцнення правопорядку у Болградській територіальній громаді на 2021-2023 роки.

Обранці також були єдині у виділенні субвенції Одеській обласній раді. Щоправда, на 255 тис. грн меншу.

Саме на таку суму раніше Болградською міською радою було направлено на узгодження в ОВА фінансування військових заявок.

«Якщо ми отримаємо погодження, та нам дозволять профінансувати цю суму самостійно, ми це зробимо. Якщо ні, то повернемося до субвенції та збільшимо її до заявлених 7 млн 500 тис. гривень», – озвучила пропозицію бюджетної комісії начальник фінансового управління Болградської міської ради Світлана Вікол, із чим у процесі голосування погодилися депутати.

Додамо, до суми субвенції у розмірі 7 млн 245 тис. грн увійшли кошти, які залишилися невикористаними у рамках Програми забезпечення громадської безпеки, профілактики злочинності та зміцнення правопорядку у Болградській територіальній громаді на 2021-2023 роки, а також частина коштів резервного фонду.

У такій самій єдності депутати підтримали відповідні зміни до місцевого бюджету Болградської територіальної громади на 2023 рік.

«Таким чином, Одеська ОВА планує зібрати з громад області кошти на потреби військових та оборону держави, які будуть розподілені централізовано. Можливо, цей процес відбуватиметься швидше, ніж в органах місцевого самоврядування, коли на кожне придбання для армії нам необхідно оголошувати тендери, що відбуваються не так швидко, як хотілося б», – повідомив депутатам Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
труху'на'гилляку*
труху'на'гилляку*
8 месяцев назад

Молодцы!!!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x