Стало відомо, яке покарання очікує на водія, що сів за кермо п’яним, як чіп, та спровокував ДТП у Шабо

0 коментарів 14985 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Водієві з Білгород-Дністровського району, який нетверезим сів за кермо і скоїв ДТП, унаслідок якої травмувалася людина, загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласне управління поліції.


Подія сталася наприкінці минулого року ввечері у селі Шабо. Водій легковика повертаючи ліворуч, не впевнився в безпеці свого маневру, виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з мопедом, який рухався в зустрічному напрямку.

Унаслідок аварії тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості у вигляді забоїв та перелому нижньої кінцівки отримав пасажир двоколісника, якого з місця ДТП госпіталізували.

Самі ж водії в автопригоді не постраждали. Перевірка обох керманичів на стан сп’яніння показала, що вони були нетверезі. Рівень алкоголю в організмі водія автівки перевищував допустиму норму майже в 9 разів.

А ось водій мопеду пояснив, що вжив алкогольний напій одразу після ДТП за що відносно нього поліцейські склали матеріали за ч. 4 ст. 130 (вживання особою, яка керувала транспортним засобом, після дорожньо-транспортної пригоди за її участю алкоголю до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення, які скерували до суду.

«В рамках кримінального провадження ми зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили водієві легковика про підозру за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України, тобто у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Такі дії караються позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років. Слідство триває», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x